Έντονη κριτική τόσο κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μτησοτάκη, όσο και κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε απόψε (9/5) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι  «το πρωτάθλημα των fake news πίστευα ότι θα το έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το παίρνει η ΝΔ». Αφορμή για το σχόλιό του στάθηκε  η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, ο οποίος κατά τον ίδιο υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στον φράχτη του Έβρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια υποστήριξε ότι «τον φράχτη το ΠΑΣΟΚ τον ξεκίνησε» και άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι «μπορεί να μιλάς φιλελεύθερα και οι αρχές σου να είναι αυταρχικές», όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς του ως κυβέρνηση, στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ επανήλθε και στο ζήτημα των υποκλοπών λέγοντας ότι «η PEGA λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι Ουγγαρία, αλλά είμαστε στον δρόμο αυτόν».

Απαντώντας για ακόμα μια φορά στο ερώτημα με ποιον θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησεο ίδιος απάντησε ότι «ο λαός ψηφίζει και τα κόμματα βρίσκουν λύσεις».

Συνεχίζοντας κατά την συνέντευξή του, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι στόχος του στις εκλογές στις 21 Μαΐου είναι «ένα ισχυρό ποσοστό νίκης, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ώστε να ξεκινήσουμε προγραμματικές συγκλίσεις». Αναφέρθηκε επίσης στα 12 σημεία που έχει δώσει στη δημοσιοότητα, για ισχυρό ΕΣΥ, ισχυρή δημόσια Παιδεία, κοινωνική κατοικία κ.ά.

Παραδέχθηκε πάντως, ότι θα γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις αλλά δεν απάντησε στο αν αυτό θα γίνει με τον κ. Μητσοτάκη ή με τον κ. Τσίπρα.

«Με τον κ. Τσίπρα που λέει Πρέσπες του Αιγαίου; Τι θέλετε να σας πω, ότι σε κάποια κοινωνικά ζητήματα είμαστε πιο κοντά με τον ένα και ότι σε κάποια εθνικά είμαι πιο κοντά με τον άλλον;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Εγώ φέρνω κάτι καινούριο και λέω στον ελληνικό λαό ότι αυτό το νέο αξίζει να το στηρίξετε» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ σχετικά με το θέμα του πρωθυπουργού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας απάντησε στην κριτική της ΝΔ: «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για άγνωστο Χ, όπως λέει η ΝΔ, εγώ μίλησα για πρόσωπο κοινής αποδοχής».

«Εγώ δεν έχω προσωπικές εμμονές. Θέλω ένα ευρωπαϊκό κράτος με βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει να επενδύσουμε στη νέα γενιά» απάντησε τέλος, αναφορικά με την  κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι έχει εμμονή μαζί του.