Σε μια από τις πιο αναπάντεχες στιγμές που σηματοδότησαν την στέψη του νέου ηγεμόνα της Μεγάλης Βρετανίας, ο «βασιλιάς» του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ δεσμεύτηκε δημόσια στον βασιλιά βασιλιά Κάρολο Γ’ ότι μπορεί να γίνει ο συμπιλότος του ανά πάσα στιγμή.

Η υπόσχεση του διάσημου πρωταγωνιστή του «Top Gun» ήταν μία από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τον εορτασμό της στέψης. Περίπου 20.000 κάτοχοι εισιτηρίων μέσω λαχειοφόρου αγοράς συγκεντρώθηκαν μαζί με τους βασιλείς στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου διοργανώθηκε συναυλία για πρώτη φορά στην μακρά ιστορία του.

Τόσο οι παρευρισκόμενοι όσο και οι τηλεθεατές από το σπίτι απόλαυσαν ένα εκτενές πρόγραμμα γεμάτο μουσική, προφορικές αφιερώσεις, σκετσάκια και ένα εκθαμβωτικό σόου με drone, το οποίο φώτισε τον νυχτερινό ουρανό με πολύχρωμες εικόνες.

Στο πλαίσιο της τεράστιας γιορτής της στέψης, προβλήθηκε ένα μαγνητοσκοπημένο σκετς με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρούζ, ο οποίος αφού πέταξε με ένα μικρό vintage σκάφος μέσα από πυκνά σύννεφα – μία μνεία στην εκπαίδευση του βασιλιά Καρόλου ως πιλότου τζετ στα 20 του χρόνια -, απευθύνθηκε στον νέο ηγέτη με τον εξής χαιρετισμό:

«Ως πιλότος προς πιλότο, Μεγαλειώτατε, μπορείτε να γίνετε ο συμπιλότος μου ανά πάσα στιγμή».

Ο Κάρολος και η Καμίλα παρακολούθησαν το υπερθέαμα από το βασιλικό θεωρείο – πιθανώς μια ευχάριστη αλλαγή για το γαλαζοαίματο ζευγάρι σε σχέση με την στέψη, κατά τη διάρκεια της οποίας βρισκόντουσαν διαρκώς στο επίκεντρο. Κάποια στιγμή, όταν ο Lionel Richie βρισκόταν στη σκηνή ερμηνεύοντας το «All night long», το ζευγάρι σηκώθηκε για να χορέψει.