Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα (8/5) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με το σκηνικό να αλλάζει από αύριο Τρίτη 9/5 με πτώση του υδραργύρου και βροχές, που θα διατηρηθούν όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με βροχές το μεσημέρι στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή, με το θερμόμετρο να φτάνει σε κάποιες περιοχές στα βόρεια της χώρας ακόμα και τους 27 βαθμούς. Στα νησιά του Αιγαίου 23-26 βαθμοί και οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 14-26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές τα ξημερώματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 2-4 μποφόρ.

Από αύριο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από τη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν υψηλές. Αισθητή θα είναι η πτώση την Τετάρτη 10/5, με το θερμόμετρο να πέφτει κατά βαθμούς και βροχές να σημειώνονται στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της Ελλάδας. Το ίδιο σκηνικό θα υπάρχει όλη την εβδομάδα, με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή.