Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγωδία με νεκρή μαθήτρια σε σχολική εκδρομή στα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι η 15χρονη μαθήτρια που βρισκόταν στα Τρίκαλα στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής διασκέδαζε με συμμαθητές σε νυχτερινό μαγαζί όταν κάποια στιγμή, περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις της.

Αμέσως, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Τις δραματικές στιγμές περιέγραψε στο newsit.gr, ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Γρηγορίου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι γιατροί του νοσοκομείου προσπαθούσαν για σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρουν την 15χρονη.

«Στις 1:17 τα ξημερώματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προσήλθε το κορίτσι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου μας. Ξεκινήσαμε άμεσα ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση. Το κορίτσι παρουσίασε κοιλιακή μαρμαρυγή, προχωρήσαμε σε απινίδωση και τοποθετήθηκε και ένας προσωρινός ενδοφλέβιος βηματοδότης. Παρά όμως τις προσπάθειες που έγιναν για περίπου δύο ώρες δεν κατάφερε να επανέλθει» είπε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνέδεσαν μέχρι και εξωτερικό βηματοδότη στο κορίτσι, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να κρατηθεί στη ζωή.

Οι γονείς της μαθήτριας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους. Ψυχολόγοι βρίσκονται δίπλα και στους συμμαθητές της.

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος» αναφέρει σε ανάρτησή της η Νίκη Κεραμέως για τη 15χρονη μαθήτρια που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Τρίκαλα.
«Συγκλονίζει ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια εκδρομής του σχολείου της» ανέφερε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΡΥΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.
Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο το νεαρό κορίτσι πέρασε από τη χαρά της διασκέδασης με τους συμμαθητές της στην ανυπαρξία, μας κάνει να λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά. Πληροφορηθήκαμε το μεγάλο αγώνα των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου της. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Κουράγιο!»