Ο ιδιαίτερος ρόλος του πρίγκιπα Τζορτζ στη στέψη του παππού του, Βασιλιά Καρόλου, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο 9χρονος γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον θα υπηρετήσει ως «Page of Honor» στην τελετή στέψης. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι ένα από τα αγόρια που θα μεταφέρουν τους βασιλικούς μανδύες στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Το συγκεκριμένο γεγονός όμως αποκτά άλλη δυναμική λαμβάνοντας υπόψη πως ο πρίγκιπας Γεώργιος είναι ο δεύτερος στη σειρά του θρόνου (πίσω από τον πατέρα του, πρίγκιπα Γουίλιαμ) και η συμμετοχή του στη στέψη σηματοδοτεί την πρώτη φορά στη σύγχρονη βασιλική ιστορία που ένας μελλοντικός μονάρχης εμπλέκεται επίσημα σε μια τέτοια τελετή. Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, ο Τζορτζ θα γίνει ο νεότερος μελλοντικός βασιλιάς που θα διαδραματήσει επίσημο ρόλο σε μια στέψη.

«Το να φέρεις τον Τζορτζ στέλνει επίσης όλους τους σωστούς συμβολισμούς για το μέλλον και του δίνει κάτι που θα θυμάται πάντα», είπε στους Times ο βασιλικός συγγραφέας Hugo Vickers πριν οριστικοποιηθούν τα σχέδια.

Ο εννιάχρονος πρίγκιπας είναι το πιο αναγνωρίσιμο και μικρότερο σε ηλικία αγόρι που θα λάβει μέρος στη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Τα υπόλοιπα αγόρια που θα βρεθούν στη στέψη ως «pages» προέρχονται από την πλευρά της Καμίλα. Πρόκειται για τους 13χρονους εγγονούς της, Γκας και Λούις Λόπες, 13 ετών, και τον 12χρονο Φρέντι Πάρκερ Μπόουλς.