Καρέ καρέ καταγράφηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 21χρονου που άνοιξε πυρ στη Σερβία, σκότωσε τουλάχιστον 8 άτομα και τραυμάτισε 14. Ο ύποπτος συνελήφθη κοντά στην πόλη Kragujevac όπως δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Της σύλληψης είχε προηγηθεί, σύμφωνα με το BBC, εκτεταμένο ανθρωποκυνηγητό, στο οποίο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμμετείχαν πάνω από 600 αστυνομικοί. Τελικά βρέθηκε να κρύβεται στο σπίτι του παππού του, μετέδωσε το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS. nωρίς το πρωί της Παρασκευής, τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν φτάσει στα χωριά Μλαντένοβατς και Ντουμπόνα, όπου σημειώθηκαν οι τελευταίοι πυροβολισμοί.

Φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος έδειχναν αστυνομικούς να σταματούν αυτοκίνητα σε σημεία ελέγχου, καθώς προσπαθούσαν να βρουν τον δράστη. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης ένα ελικόπτερο, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πολλαπλά περιπολικά.

Αναφορές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ύποπτος -ο οποίος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, γεννήθηκε το 2002- άρχισε να πυροβολεί κατά ανθρώπων με αυτόματο όπλο, αφού διαπληκτίστηκε με έναν αστυνομικό σε ένα πάρκο στην Dubona το βράδυ της Πέμπτης. Ο άνδρας φέρεται στη συνέχεια να προχώρησε σε πυροβολισμούς από ένα αυτοκίνητο, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ άτομα και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Όλοι οι τραυματίες που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είχαν γεννηθεί μετά το 2000, ανέφερε το RTS. Δύο άτομα ηλικίας 21 και 23 ετών χειρουργήθηκαν, αλλά παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίθεση την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι ο ύποπτος φορούσε μπλουζάκι με νεοναζιστικά σύμβολα, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Βούτσιτς χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς «επίθεση εναντίον όλων μας» και ανακοίνωσε πλήθος νέων μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου πρόσληψης 1.200 νέων αστυνομικών. Ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση νέων αδειών οπλοφορίας, αυστηρότερες ποινές για την παράνομη οπλοκατοχή και ψυχολογικούς ελέγχους των κατόχων όπλων.