Η καταγγελία που έκανε ένας 17χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη κατ’ επανάληψη σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων ήταν αφορμή να επέμβει ο εισαγγελέας και να δώσει εντολή για επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κράτησης, τους άγριους ξυλοδαρμούς και τους ομαδικούς βιασμούς.

Ο 17χρονος μίλησε στο Live News στο Mega. «Με το που πάτησα το πόδι μου εκεί μέσα μου κλέψανε τα ρούχα και με βάλανε να παίξω ξύλο με ένα άλλο παιδί, για να δουν πόσο μάγκας είμαι. Πήγα στο νοσοκομείο, μετά μου έκλεβαν τα λεφτά μου, με χτύπαγαν. Με βιάζανε επί 15 μέρες πέντε άτομα» αποκάλυψε.

«Όποτε πήγαινα να μιλήσω σε κάποιον φύλακα ερχόταν ένας από αυτούς και με σταμάταγε. Ο φόβος με σταμάτησε (από το να το πω). Ήταν οι χειρότερες στιγμές της ζωής μου, ούτε στον χειρότερο εχθρό μου. Θέλω να τιμωρηθούν, είναι στη φυλακή, μόνο ένας έχει αποφυλακιστεί» ανέφερε ο 17χρονος.

«Έλεγαν στο σύζυγό μου ότι το παιδί είναι καλά»

Η μητέρα του ανήλικου, μιλώντας μαζί με τον γιο της, ξέσπασε και προκάλεσε τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος να βγουν και να μιλήσουν. «Τους καλούσε κάθε μέρα ο σύζυγός μου και του έλεγαν ότι το παιδί είναι καλά. Προκαλώ όχι μόνο τον διευθυντή αλλά και την κοινωνική λειτουργό, και τους πολιτικούς, και τον ίδιο τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχουμε κράτος» πρόσθεσε.

Η μητέρα του 17χρονου αποκάλυψε πως ο λόγος που ο γιος της μπήκε στο ειδικό σωφρονιστικό κατάστημα νέων ήταν, μετά από απόφαση της εισαγγελέως, η ενδοοικογενειακή βία. Έκανε μάλιστα έκκληση σε όλους τους γονείς αλλά και τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα αντίστοιχων συμβάντων να μιλήσουν δημόσια.