Την προηγούμενη εβδομάδα, στα Official Charts του Ηνωμένου Βασιλείου ο Calvin Harris και η Ellie Goulding έφθασαν στο νούμερο 1 των singles με το «Miracle», αφήνοντας τον ανερχόμενο αμερικανό τραγουδιστή David Kushner και την πρόσφατη επιτυχία του «Daylight», στο νούμερο 2, με διαφορά μόλις 267 αντιτύπων μεταξύ των δύο κομματιών.

Η διαφορά ουσιαστική είναι μηδαμινή, αλλά σίγουρα δεν είναι το μοναδικό ντέρμπι που έχει ζήσει, στα 68 χρόνια ιστορίας του, το Επίσημο Chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα από το 1994 – όπου τα εβδομαδιαία τσαρτ και τα στοιχεία πωλήσεων καταγράφονται ψηφιακά και πιο ολοκληρωμένα (καταγράφοντας το 99,9% των σινγκλς που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο) – υπήρξαν μερικοί πολύ αμφίρροποι αγώνες για το νούμερο 1, που αξίζει να τους θυμηθούμε.

All Saints – Never Ever Vs. Bamboo – Bamboogie (1998)

Διαφορά πωλήσεων: 557 αντίτυπα

Μετά από διαδρομή εννέα εβδομάδων στο Top 10 για να διεκδικήσουν το πρώτο τους σινγκλ Νούμερο 1, οι All Saints κέρδισαν την πρώτη θέση από τους Bamboo, η επιτυχία των οποίων ήταν, έτσι κι αλλιώς, βραχύβια.

Timbaland – The Way I Are Vs. Kate Nash – Foundations (2007)

Διαφορά πωλήσεων: 16 αντίτυπα

Στο νήμα ο Timbaland με το «The Way I Are», άφησε πίσω του την Kate Nash, η οποία την έκτη εβδομάδα παραμονής στα charts, κατόρθωσε να φθάσει έως το νούμερο 2.

Boyzone – You Needed Me Vs. Geri Halliwell – Look At Me (1999)

Διαφορά πωλήσεων: 748 αντίτυπα

Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη ενός boyband. Παρά όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι η Geri κατευθύνεται προς το πρώτο της Νούμερο 1 ως σόλο

καλλιτέχνης με το «Look At Me», έχασε την ευκαιρία, με 142.153 πωλήσεις έναντι 142.901 του Boyzone.

Nelly Furtado – Maneater Vs. Sandi Thom – I Wish I Was A Punk Rocker (2006)

Διαφορά πωλήσεων: 186 αντίτυπα

Το ντεμπούτο σινγκλ της Sandi Thom δεν έφθασε ποτέ εξαιτίας του «Maneater» της Nelly για μόλις 186 αντίτυπα

Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza Vs. Lukas Graham – 7 Years (2016)

Διαφορά πωλήσεων: 261 πωλήσεις

Το σόουλ-ποπ συγκρότημα Lukas Graham από την Δανία, δεν τα πήγε άσχημα αλλά η πρώτη θέση στα σινγκλς πήγε στον Mike Posner μόνο με 216 συνδυασμένες πωλήσεις.

Eminem – Like Toy Soldiers Vs. Elvis Presley – Are You Lonesome Tonight; (2005)

Διαφορά πωλήσεων: 969 αντίτυπα

Θυμάστε όταν όλα τα σινγκλ Νούμερο 1 του Έλβις (18, για την ακρίβεια) επανεκδίδονταν μία φορά την εβδομάδα κάθε εβδομάδα από τις αρχές του 2005; Πολλοί καλλιτέχνες πάλεψαν να ανταγωνιστούν τη δύναμη των τσαρτ του Βασιλιά καθώς όλοι βρέθηκαν στο Top 5, αλλά ένας καλλιτέχνης που (μόλις) κατάφερε να τον νικήσει στην κορυφή ήταν ο Eminem με το «Like Toy Soldiers» (sampling του «Toy Soldiers» της Matika, 1989).

O Eminem

Example – Stay Awake Vs. Maroon 5 – Moves Like Jagger (2011)

Διαφορά πωλήσεων: 266 αντίτυπα

Ο βρετανός ράπερ/τραγουδιστής Example, έφθασε στο δεύτερο νούμερο 1 σινγκλ του, τον Σεπτέμβριο του 2011, για 266 αντίτυπα.

Orson – No Tomorrow Vs. Chico – It’s Chico Time Vs. Black Eyed Peas – Pump It (2006)

Διαφορά πωλήσεων: 334 αντίγραφα μεταξύ των κορυφαίων 3 σινγκλς

Οι πωλήσεις μουσικής μειώθηκαν σημαντικά το 2006, αλλά αυτό το Top 3, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το αμερικανικό ποπ – ροκ συγκρότημα Orson έφθασε στο Νούμερο 1 με το ντεμπούτο του σινγκλ «No Tomorrow», με μόλις 329 αντίτυπα μπροστά από τον Chico, ενώ οι Black Eyed Peas ήταν πίσω του με μόλις πέντε πωλήσεις διαφορά.

Drake – God’s Plan Vs. Rudimental – These Days (2018)

Διαφορά πωλήσεων: 937 πωλήσεις

Η βρετανική drum and bass μπάντα Rudimental, πέρασε επτά συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 2, βρίσκοντας στο νούμερο 1 τον Drake.

O Drake

Saint Jhn – Roses Vs. The Weeknd – Blinding Lights (2020)

Διαφορά πωλήσεων: 210 πωλήσεις διαγραμμάτων

Η διαμάχη για το Νούμερο 1 μεταξύ του Saint Jhn και του Weeknd, ολοκληρώθηκε με νικητή τον πρώτο, αφού έμεινε στο top 100 για 11 εβδομάδες.