Για την εποχή που δούλευε στο Ευρωκοινοβούλιο καθώς και για προσωπικές του στιγμές μίλησε ο Πέτρος Κωστόπουλος, όντας καλεσμένος στο The 2Night Show.

Αναφορικά με την προσωπική του ζωή ο κ. Κωστόπουλος αποκάλυψε ότι αυτή την στιγμή είναι ελεύθερος «μετά το διαζύγιο ήθελα να έχω γρήγορες σχέσεις. Υπήρχαν διαστήματα που ερωτεύτηκα αλλά για πολλούς λόγους δεν έμεινε. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω τίποτα. Μου αρέσει να τελειώνω τη δουλειά μου, να μαγειρεύω, να έρχεται ο γιος μου και είμαι μια χαρά».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην εποχή που δούλευε στο Ευρωκοινοβούλιο για 5 χρόνια ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής, αποκαλύπτοντας ότι ο μισθός που έπαιρνε ήταν διπλάσιος του Έλληνα πρωθυπουργού και τετραπλάσιος ενός ευρωβουλευτή.

«Δούλεψα 5 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονικός σύμβουλος στη σοσιαλιστική ομάδα σε θέματα διεθνούς οικονομικής πολιτικής… Αυτό που μού έχει μείνει από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν το εκτιμώ καθόλου. Δεν κάνουν τίποτα, οι αποφάσεις τους είναι συμβολικές. Τότε έκαναν μια απάτη που την κατάλαβα μετά. Για να καταλάβεις, εγώ έπαιρνα μισθό διπλάσιο του Πρωθυπουργού και τετραπλάσιο των Ευρωβουλευτών. Έριχναν μια υπογραφή, αυτοί έπαιρναν λεφτά, νοίκιαζαν ένα διαμέρισμα και έλεγαν ότι μένουν σε ξενοδοχείο. Το είχα πει στον Παπανδρέου και είχε γίνει “Τούρκος”. Δεν τους ήλεγχαν. Είναι περισσότερο μια αίθουσα δημοσίων σχέσεων παρά αποφάσεων», τόνισε ο κ. Κωστόπουλος.