Οι τεταμένες σχέσεις της Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ, 78 ετών, και την ετεροθαλή αδελφή της Σαμάνθα, 58 ετών, αποτελούν τροφή για τα ταμπλόιντ από τότε που η δούκισσα του Σάσεξ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι.

Τώρα, οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο ντοκιμαντέρ παραγωγής του καναλιού Channel 7 της Αυστραλίας, στο οποίο εμφανίζονται να αναμασούν τα παράπονά τους. Παλεύοντας να μιλήσει μετά από ένα σφοδρό εγκεφαλικό επεισόδιο ο αποξενωμένος πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, κάνει έκκληση προς την κόρη του για επανασύνδεση, ενώ την ικετεύει να τον αφήσει να δει επιτέλους τα εγγόνια του, την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 1 έτους, και τον πρίγκιπα Άρτσι, ο οποίος γίνεται 4 ετών την ημέρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’.

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται επίσης ο ετεροθαλής αδελφός της Μέγκαν Μαρκλ, Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, λέγοντας: «Δεν φεύγουμε. Αυτό θα αλλάξει τα πάντα», εννοώντας το νέο ντοκιμαντέρ. Στο ολιγόλεπτο απόσπασμα που προβλήθηκε στην αυστραλιανή τηλεόραση την περασμένη Κυριακή, ο πατέρας της δούκισσας του Σάσσεξ δήλωσε πως αυτή ίσως και να είναι η τελευταία συνέντευξη που δίνει ο ίδιος ποτέ και τόνισε ότι αρνείται να «θαφτεί» από την αποξενωμένη κόρη του ενόσω βρίσκεται ακόμα εν ζωή, αφού εκείνη έχει επανειλημμένα για το πώς τον έχει ήδη θρηνήσει.

Στιγμιότυπο από το νέο ντοκιμαντέρ σε παραγωγή 7news Αustralia.

«Με σκότωσε και μετά με θρήνησε», δήλωσε ο άρρωστος Τόμας Μαρκλ, αναφερώμενος στις δήλωσεις της κόρης του στο ντοκιμαντέρ του Netflix, όπου η ίδια είχε πει ότι είχε χάσει τον πατέρα της, αλλά και στο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του συζύγου της, πρίγκιπα Χάρι, σε απόσπασμα του οποίου διαβάζουμε πως η Μέγκαν «θρηνούσε την απώλεια του πατέρα της».

Τα ετεροθαλή αδέλφια της Μέγκαν, Σαμάνθα και Τόμας Μαρκλ Τζούνιορ, δήλωσαν επίσης ότι προσβλήθηκαν από τους ισχυρισμούς της αδελγής τους ότι η ίδια είναι μοναχοπαίδι. Η Σαμάνθα μάλιστα υποστήριξε ότι η Μέγκαν αρνήθηκε την ύπαρξή τους επειδή δεν πίστευε ότι ήταν «αρκετά καλοί για τη νέα της ζωή».

Ο Τόμας Μαρκλ μοιράστηκε συγκινητικά βίντεο του με την κόρη του ως απόδειξη ότι «αγαπούσε» τον μπαμπά της, ο οποίος ήταν «ο ήρωάς της» – πριν «ξαφνικά με πετάξουν έξω», ενώ δήλωσε και ότι δεν έχει ακούσει νέα από την κόρη του εδώ και τέσσερα και πλέον χρόνια.

«Μακάρι να μπορούσαμε να καθίσουμε και να μιλήσουμε», είπε στη συνέχεια, ενώ παραδέχτηκε ότι αυτό είναι απίθανο, δεδομένου ότι η κόρη του δεν ήρθε σε επαφή μαζί του ακόμη και μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από έναν χρόνο. «Αν αυτό δεν την συγκινήσει, τι θα την συγκινήσει;», αναρωτήθηκε ο πατέρας της Μέγκαν, ο οποίος πλέον περπατά με μπαστούνι.

Ο Τόμας Μαρκλ δήλωσε ότι στόχος του είναι απλώς να «καθίσει και να μιλήσει» με την κόρη του, τον γαμπρό του και τα εγγόνια του. «Είναι απλά λυπηρό από την πλευρά ενός πατέρα. Είναι μια τεράστια απογοήτευση και με θλίβει κάθε μέρα», δήλωσε για την αποξένωσή τους.

«Μεγκ σε αγαπώ – αγαπώ τα εγγόνια μου. Θα ήθελα πολύ να τα δω», είπε, αποκαλώντας στη συνέχεια τον πρίγκιπα Χάρι «καλό παιδί».

«Είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους συζήτηση», είπε στέλνοντας ένα τελευταίο μήνυμα στην κόρη του χαμογελώντας.