Συνεχίζεται σήμερα, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Στη δικαστική αίθουσα βρίσκεται και ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μάνος Δασκαλάκης, με τον τελευταίο να αντιδρά έντονα σε μια αναφορά του Αλέξη Κούγια ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε.

Ειδικότερα, πριν την έναρξη της δίκης ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλος, αναφέρθηκε στο σενάριο από την υπεράσπιση ότι η Τζωρτζίνα δεν έβλεπε, δεν άκουγε και ότι είχε νοητική υστέρηση. Όπως είπε ο πελάτης του, Μάνος Δασκαλάκης, είναι εξοργισμένος: «Είναι ξεκάθαρος. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη. Αντιδρούσε στα εξωτερικά ερεθίσματα και μάλιστα μου ζήτησε επίσης να μεταφέρω ότι απορεί και οργίζεται ότι η κατηγορούμενη επιτρέπει να διακινούνται τέτοια σενάρια για την κόρη της στον βωμό της υπεράσπισης της».

Η αντίδραση Κούγια

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο συνήγορος της κ. Πισπιρίγκου, σημείωσε, πως το ότι το παιδί δεν έβλεπε το είπε στην κατάθεσή της η εντατικολόγος, και κάλεσε τον κ. Γεωργακόπουλο, να διαβάζει τη δικογραφία και να μην λειτουργεί ως εκπρόσωπος τύπου του Δασκαλάκη.

«Το παιδί δεν έβλεπε, τα έχει πει στην κατάθεσή της η κ. Παπαθεοδωροπούλου από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος έχει γίνει εκπρόσωπος τύπου του κ. Δασκαλακη; Το καταθέτει η κ. Παπαθεοδωροπούλου και εκεί το βρήκα εγώ διαβάζοντας την κατάθεση, γιατί ο δικηγόρος πρέπει να διαβάζει την δικογραφία. Το λέει η κυρία εντατικολόγος. Η κ. Παπαθεοδωροπούλου ρητώς το λέει: “Στην αρχή είμαστε σίγουροι ότι δεν έβλεπε καθόλου, μετά νομίζουμε ότι κάτι μπορεί να βλέπει”», είπε ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, τόσο κ. Δασκαλάκης όσο και η κατηγορουμένη, δεν είχαν τη σαφή κλινική εικόνα του παιδιού, «καθώς έμπαιναν στη ΜΕΘ για ελάχιστα δευτερόλεπτα». Ο ίδιος επανέλαβε πως ο δικηγόρος του κ. Δασκαλάκη έπρεπε να διαβάσει τη δικογραφία και την κατάθεση της εντατικολόγου, ενώ έκανε λόγο και για συμμορία γιατρών.