Για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γιώργος Λεβεντάκης, πρόεδρος Cycling Greece.

Όπως εξήγησε η Cycling Greece έχει συσταθεί με σκοπό την αναβίωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Ο φορέας απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της ποδηλασίας και θα αναλάβει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της διοργάνωσης.

Στην διοργάνωση συμμετέχουν συμβολικά τόσο ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς όσο και ο βουλευτής Εύβοιας, Σπύρος Πνευματικός, γνωστοί ποδηλάτες και υποστηρικτές των πολλαπλών ωφελειών της χρήσης του ποδηλάτου στις ατομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Την προσπάθεια θα συντονίσει, ως πρόεδρος της Cycling Greece, ο Γιώργος Λεβεντάκης, Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ο Γιώργος Λεβεντάκης μίλησε στη εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη διοργάνωση, λέγοντας πως θα διαρκέσει δύο μέρες, 2 έως 3 Μαΐου.

«Είναι αγώνας επαγγελματιών αλλά για διαδώσουμε το άθλημα σήμερα θα κάνουμε μία γιορτή των ποδηλατιών. Πέρα από τους ποδηλάτες περιμένουμε και σχολεία ώστε να διαδώσουμε τη ποδηλασία. Θα διαρκέσει δύο μέρες. Αύριο θα κάνουμε τον γύρο του Ηρακλείου σε 4,5 ώρες».