Το κόκκινο χαλί του Met Gala 2023 στρώθηκε και φέτος στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και φιλοξένησε για άλλη μια χρονιά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος και τις – περισσότερο ή λιγότερο – εντυπωσιακές τους εμφανίσεις.

Φέτος, η ετήσια εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην έκθεση «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty». Το γκαλά αποφάσισε να τιμήσει την τεράστια κληρονομιά του Lagerfeld – του εκλιπόντος σχεδιαστή που διηύθυνε οίκους μόδας όπως οι Chanel, Fendi και η δική του ομώνυμη σειρά – και να συγκεντρώσει χρήματα για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Janelle Monae/ Φωτ.: REUTERS/ Andrew Kelly

Εκτός από την έκθεση, βέβαια, τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν όπως κάθε χρόνο και στο κόκκινο χαλί όπου οι επίτημοι καλεσμένοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με διάσημους σχεδιαστές προκειμένου να δημιουργήσουν αξέχαστες εμφανίσεις, πέφτωντας όσο περισσότερο μέσα στο θέμα μπορούσαν.

Ο Jeremy Pope ποζάρει στο φετινό Met Gala στη Νέα Υόρκη, που είχε θέμα: «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty»/ Φωτ.: REUTERS/ Andrew Kelly

Εξάλλου, στο πλαίσιο του Met Gala – που συχνά αποκαλείται «Super Bowl της μόδας»- έχουμε θαυμάσει μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες (και viral) εμφανίσεις στην ιστορία του κόκκινου χαλιού την τελευταία δεκαετία.

Η πάντοτε εντυπωσιακή Jennifer Lopez/ Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly

Φέτος, ζητήθηκε από τους A-listers που θα συμμετείχαν να ντυθούν «προς τιμήν του Karl» – πράγμα που μας είχε προειδεάσει ότι επρόκειτο σίγουρα να δούμε μερικά σύνολα που θα απέτιαν φόρο τιμής στις σχεδιαστικές υπογραφές του Lagerfeld, όπως τα τουίντ του οίκου Chanel και τη δική του ασπρόμαυρη στολή.

Οι ηθοποιοί Julia Garner, Halle Bailey και Daisy Edgar-Jones σε ασπρόμαυρους τόνους/ Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly

Ποιοι περπάτησαν φέτος στο κόκκινο χαλί του Met Gala; Όλοι οι επίσημοι συνδιοργανωτές του φετινού Met Gala ήταν παρόντες, όπως η Penélope Cruz, η Michaela Coel, ο Roger Federer, η Dua Lipa και η Anna Wintour της Vogue.

H Penelope Cruz υπήρξε πολύ κοντά με τον Karl Langerfeld και η χθεσινή βραδιά ήταν συναισθηματικά φορτισμένη για εκείνη/ Φωτ.: REUTERS/Brendan Mcdermid

Ένα δελτίο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Met λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση απαριθμούσε δεκάδες καλεσμένους, μεταξύ των οποίων οι Billie Eilish, J.Lo, Cara Delevingne, Doja Cat, Phoebe Bridgers, Cardi B, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Gigi Hadid, Pedro Pascal, Janelle Monáe, Lil Nas X, Ke Huy Quan, Robert Pattinson, Keke Palmer, Jenna Ortega, Michelle Yeoh και Serena Williams.

Η Doja Cat εξέλαβε πολύ σοβαρά το φετινό θέμα του Met Gala. Η Αμερικανίδα ράπερ και τραγουδίστρια κατέπληξε τους πάντες τιμώντας τον αείμνηστο θρυλικό μόδιστρο, ντυμένη ως η αγαπημένη γάτα του, Choupette.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή κι από το εύρος της φωνής της ήταν η εμφάνιση της Doja Cat στο φετινό Met Gala/ Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly

Ο Brooklyn Beckham και η σύντροφός του Nicola Peltz έκαναν μια «ήσυχη» – ή όπως την περιέγραψε ο Brooklyn «κλασική» – εμφάνιση σαν ζευγάρι. Η Florence Pugh παρευρέθηκε για πρώτη φορά, ως πρέσβειρα της μάρκας Valentino.

Η Priyanka Chopra και η Elle Fanning έφωσαν κι εκείνες το παρών, όπως φυσικά και ο Taika Waititi με τη σύζυγό του Rita Ora, ο οποία τον τελευταίο καιρό μιλούσε αρκετά συχνά για τα σχέδιά της για το Met Gala στο Instagram.

Η Rita Ora είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό της για την βραδιά αρκετές φορές μέσω Instagram τον τελευταίο καιρό/ Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly

Δύο σταρ – η Karlie Kloss και η Serena Williams – είδαν τη βραδιά ως ευκαιρία για να ανακοινώσουν τις εγκυμοσύνες τους.

Φέτος, η Kim Kardashian φόρεσε ένα σχέδιο Schiaparelli με πέρλες, το οποίο σχεδιάστηκε μετά από μια επίσκεψη την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του Karl Lagerfeld στο Παρίσι. Οι αδελφές της Kylie και Kendall ήταν επίσης παρούσες.

H Kim Kardashian πιο συντηριτική από ποτέ στο φετινό Met Gala/ Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly

Ο ράπερ Lil Nas X έφτασε μοιάζοντας με κάποιο μυθικό πλάσμα, ντυμένος κι αυτός με πέρλες και βαμμένος ασημί.

Η εμφάνιση του ράπερ Lil Nas, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν πέρασε απαρατήρητη/ Φωτ.: REUTERS/Brendan Mcdermid

Η Nicole Kidman ήταν μία από τις διάσημες καλεσμένες στο Met Gala που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Απέτισε φόρο τιμής στον εμβληματικό σχεδιαστή Karl Lagerfeld, επιλέγοντας ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής του 2004 από τον οίκο Chanel. Αξίζει να σημειωθεί ότι το είχε φορέσει στη διαφημιστική καμπάνια για το διάσημο άρωμά του.

Φωτ.: REUTERS/Andrew Kelly