Δεξαμενή καυσίμων έχει πάρει φωτιά στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, πιθανόν εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω Telegram.

«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (…) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι φλόγες ενδέχεται να οφείλονται σε επίθεση» με UAV, ανέφερε ο κ. Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά έχει έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν έδωσε πάντως πληροφορίες για θύματα.

Η Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία είχε προσαρτήσει από την Ουκρανία το 2014, έχει δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022. Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορήσει για τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

Το Κίεβο δεν έχει ακόμη σχολιάσει την επίθεση, ωστόσο σχεδόν ποτέ δεν αναλαμβάνει δημόσια την ευθύνη για επιθέσεις εντός της Ρωσίας ή σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία. Έχει όμως  εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας.