Δίχως απόπειρες εντυπωσιασμού, χωρίς εξωπολιτικά σελέμπριτι, αλλά με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά ως προς τα πρόσωπα στις εκλόγιμες θέσεις, παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στις πέντε πρώτες θέσεις, οι οποίες θεωρούνται σίγουρα εκλόγιμες, τοποθετήθηκαν στελέχη, τα οποία από διαφορετικές θέσεις έχουν δώσει δείγματα γραφής και αποτελεσματικότητας.

Μεταξύ των περιορισμένων, αλλά σαφών συμβολισμών του ψηφοδελτίου ξεχωρίζουν η υποψηφιότητα του πρώην στελέχους του ΠαΣοΚ, Σπύρου Καρανικόλα στη 13η θέση και του Αντώνη Σγαρδέλη, ιστορικού στελέχους και συνεργάτη όλων των πρώην προέδρων της ΝΔ, στην 15η θέση.

Αναλυτικότερα:

Επικεφαλής τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας και πρώην ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Δεύτερος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και τρίτος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ως εκπρόσωπος και των αποδήμων.

Στην τέταρτη θέση τοποθετήθηκε η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στην επόμενη εκλόγιμη θέση υποψήφιος θα είναι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αντιμετώπισης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Έκτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ είναι η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ως εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Υπέροχες Γυναίκες», με περισσότερα από 200.000 μέλη στις πλατφόρμες του.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες είναι: Μαρία Πολύζου (αθλήτρια), Γεωργία Βαχαρίδη (δικηγόρος), Νίκος Παπαϊωάννου (πρύτανης του ΑΠΘ), Νίκος Κορογιαννάκης (δικηγόρος, εκπρόσωπος της διασποράς), Μαρία Διοΐλη – Διαμαντοπούλου (εκπαιδευτικός, εκπρόσωπος της διασποράς), Άννα Καστάνη (αγρότισσα), Πορφυλένια Κανελλοπούλου (δικηγόρος).