Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι θεράποντες γιατροί του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος χθες (27/4) έπεσε στο κενό από ύψος 3 μέτρων. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή, αλλά κρίσιμη, καθώς έχει υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Αυτό ήταν ένα ισόγειο γύρω στα τρία μέτρα. Ένα ισόγειο σαν υπερυψωμένο. Έπεσε κάτω στο κενό που είναι ένας φωταγωγός με σκάλα, δήλωσε η δημοσιογράφος, Φραντζέσκα Σαβοργιαννάκη στο Live News του Mega. Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έπεσε κάτω με την πλάτη από ύψος περίπου 3 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά σε κεφάλι και θώρακα.

Οι παρευρισκόμενοι κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο, όσο ο ίδιος είχε ακόμα τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου υπεβλήθη σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αιμάτωμα το οποίο υπέστη.

«Δεν είχαν βρει κανένα πρόβλημα στο κτίριο»

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα το κτήριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Καλλιθέας είχε ελεγχθεί από αρμόδιο φορέα. Τότε δεν εντοπίστηκε κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συντήρηση και την καταλληλότητα του κτηρίου.

«Το κτίριο είχε νοικιαστεί από τον Δήμο από ιδιώτη το 2007. Γίνεται αυτή τη στιγμή έλεγχος από τον αρμόδιο φορέα, διερευνάται το συμβάν για να βγει το πόρισμα. Είχε γίνει πρόσφατος έλεγχος τον τελευταίο ενάμιση μήνα από τον εξωτερικό τεχνικό φορέα, όπου ο έλεγχος είχε δείξει ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με αυτό το κτήριο», είπε η Φραντζέσκα Σαβοργιαννάκη.