Ηταν να μην γίνει η αρχή για την είσοδο της ελληνικής μυθοπλασίας στο Netflix. Μετά τον τεράστια επιτυχία του «Maestro», της πρώτης ελληνικής σειράς που προβλήθηκε μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα, πράσινο φως παίρνει και η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Η εταιρία παραγωγής της ταινίας ήταν εδώ και κάποιο διάστημα σε διαπραγματεύσεις με το Netflix και, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία έκλεισε και αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα μέσα από την ίδια την πλατφόρμα σύντομα.

Εκτός από το Netflix, η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» πρόκειται να προβληθεί επίσης, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ρωσίας και της Κίνας.

Η ταινία, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, είναι η πρώτη ελληνική ταινία μεγάλου μήκους που θα προβληθεί μέσα από την τεράστια συνδρομιτική διαδικτυακή πλατφόρμα.

Στην ταινία, που ακολουθεί μια Ελληνίδα της υψηλής κοινωνίας στη Σμύρνη των αρχών του 20ού αιώνα, πρωταγωνιστούν οι Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία κατάφερε να αποσπάσει τα βραβεία φωτογραφίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, σχεδιασμού μακιγιάζ και ειδικών εφέ στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022. Επίσης, ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Εκτός αυτού, ο Γιάννης Βογιατζής ήταν υποψήφιος για βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η Ταμίλα Κουλίεβα για το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.