Ένας άνδρας και μία γυναίκα, άστεγοι και οι δύο, παρασύρθηκαν και έχασαν τη ζωή τους από συρμό του μετρό στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσαν η πυροσβεστική υπηρεσία, η αρχή συγκοινωνιών του Παρισιού RATP και πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Γύρω στις 00:45 τοπική ώρα (01:45 ώρα Ελλάδος) στον σταθμό του μετρό Γκετέ (Gaîté) στο 14ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, «δύο άνθρωποι κατέβηκαν εκούσια στις ράγες και χτυπήθηκαν από τον συρμό που εισερχόταν στον σταθμό. Η Αστυνομία άρχισε έρευνα για να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες αυτής της τραγωδίας. Πρόκειται για δύο ανθρώπους με προφίλ αστέγου» αναφέρει η RATP σε ανακοίνωσή της.

Μπροστά στο συμβάν στο μετρό ήταν τέσσερις άνθρωποι που σοκαρίστηκαν και έλαβαν φροντίδα από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με την πυροσβεστική. «Τη φροντίδα του οδηγού, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος, ανέλαβαν η διοίκηση και οι πυροσβέστες. Τα τεστ για κατανάλωση αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών στα οποία υποβλήθηκε βγήκαν αρνητικά» διευκρίνισε η RATP, προσθέτοντας ότι αμέσως κινητοποιήθηκε μονάδα υποστήριξης θυμάτων.