Δύο άντρες ηλικίας 72 και 81 ετών έχασαν τη ζωή τους αυτή την Πέμπτη όταν χτυπήθηκαν από όχημα που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα σε δρόμο της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης. Το συμβάν προκάλεσε επίσης πέντε ελαφρούς τραυματισμούς. Οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εμβολίστηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία του δρόμου, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικού κινήτρου.

Συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δράστες του δυστυχήματος είναι μια ομάδα ανθρώπων που έχουν ως στόχο την κλοπή καταλυτών. Καθώς διέσχιζαν την πόλη Λεγανιές με μια Mercedes C-Class χρώματος γκρι, αστυνομική περίπολος εντόπισε ύποπτες κινήσεις. Κατόπιν, έλεγξαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και ανακάλυψαν ότι το όχημα ήταν καταζητούμενο για συμμετοχή σε κλοπή καταλυτών.

Οι αστυνομικοί σταμάτησαν το όχημα για έλεγχο, ωστόσο ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι που σημειώθηκε το δυστύχημα, αφού το όχημα παραβίασε τους σηματοδότες και παρέσυρε τους πεζούς.

Στο όχημα επέβαινε ο οδηγός, ο οποίος ακόμα διαφεύγει της σύλληψης, και άλλοι δύο επιβαίνοντες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ο Χόρχε Βέγκα, ένας μάρτυρας που έφευγε από ένα σούπερ μάρκετ τη στιγμή που το αυτοκίνητο κατέβαινε στην Paseo de Extremadura όπου και σημειώθηκε το δυστύχημα, εξήγησε: «Είδα το αυτοκίνητο να τρέχει και εν ριπή οφθαλμού υπήρχε ένας άντρας ξαπλωμένος στο έδαφος με τη γυναίκα του να κλαίει δίπλα του, σοκαρισμένη. Ένας άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι το αυτοκίνητο απέφυγε πολλά οχήματα στον δρόμο προτού πέσει πάνω από τα θύματα.

«Ερχόταν με τρομερή ταχύτητα», είπε μία άλλη μάρυρας, η οποία εξήγησε ότι η Mercedes θα μπορούσε να είχε χτυπήσει περισσότερους πεζούς.