Η 14χρονη που είχε πέσει θύμα κυκλώματος μαστροπείας στη Νέα Σμύρνη και είχε φύγει από δομή που διέμενε βρίσκεται πλέον υπό την προστασία του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία». Ο φορέας ανήκει στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην υπόθεση συνεργάζονται και άλλοι δημόσιοι φορείς με στόχο τη στήριξη της ανήλικης.

«Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας ο φορέας ανέλαβε, μαζί με δημόσιους εμπλεκόμενους φορείς, το θεραπευτικό πλαίσιο και τη στήριξη της μικρής και θα συνεχίσουμε όσο μας ζητηθεί. Έχουμε ξεκινήσει από 25 Μαρτίου τις ενέργειές μας, τα υπόλοιπα είναι υπό έρευνα της εισαγγελίας», δήλωσε στο MEGA η Αθηνά Πάσσιου, πρόεδρος του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία». Όπως δήλωσε ήδη η 14χρονη είναι καλύτερα, ενώ οι φορείς συνεχίζουν το έργο τους για τη στήριξή της.

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θανάσης Κατερινόπουλος τόνισε πως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την 14χρονη, εφόσον το έσκαγε από τη δομή. «Αυτό το παιδί, που φιλοξενείτο στην πρώτη δομή, θεωρώ απίθανο να μην αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Από τη στιγμή που έφευγε από τη δομή είχαν την ηθική ευθύνη να ενημερώσουν όχι μόνο τον προϊστάμενο φορέα τους. Εάν έπεσε στην αντίληψή τους για παράνομες πράξεις έπρεπε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα ανηλίκων για να πάρουν κατευθυντήρια γραμμή» δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που αφορούν τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο και της παιδικής πορνογραφίας.