Ο Τζέρι Σπρίνγκερ, ο διάσημος παρουσιαστής τοκ σόου του οποίου η θορυβώδης εκπομπή γυριζόταν στο Σικάγο για σχεδόν δύο δεκαετίες κάθε απόγευμα, ενώ είχε διατελέσει και για λίγο δήμαρχος του Σινσινάτι, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκπρόσωπος τύπου του επιβεβαίωσε το θάνατο του Σπρίνγκερ νωρίτερα σήμερα. Ο παρουσιαστής του «The Jerry Springer Show» πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Σικάγο. Είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από λίγους μήνες αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία αυτή την εβδομάδα.

Tο «The Jerry Springer Show» γυριζόταν στο Σικάγο από το 1991 έως το 2009, προτού τα γυρίσματα μεταφερθούν στο Κονέκτικατ, όπου και πραγματοποιούνταν μέχρι και το τέλος της εκπομπής το 2018.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1944 και η οικογένειά του μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όταν ήταν 5 ετών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern και στη συνέχεια εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του John F. Kennedy πριν ξεκινήσει τη δική του πολιτική καριέρα, υπηρετώντας στο δημοτικό συμβούλιο του Σινσινάτι από το 1971 έως το 1974, οπότε και παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι είχε σχέσεις μια πόρνη. Κέρδισε ξανά την έδρα του το 1975, πριν εκλεγεί δήμαρχος της πόλης το 1977, υπηρετώντας μέχρι το 1978.

Έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να γίνει κυβερνήτης του Οχάιο το 1982, προτού στραφεί σε μια καριέρα στην τηλεόραση ως παρουσιαστής τοπικών ειδήσεων, και στη συνέχεια να κάνει το ντεμπούτο του με το εμβληματικό του talk show το 1991.

Ενώ η εκπομπή αρχικά επικεντρώθηκε στην πολιτική, τελικά υπέστη πλήρη μεταμόρφωση και έγινε ένα τοκ σόου σε στιλ σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, με καυγάδες, ελάχιστα ντυμένους καλεσμένους και θεματολογία που χαρακτηρίζεται από θέματα ταμπού, όπως η μοιχεία.

Έκανε μια ακόμη πορεία στην τηλεόραση, με την εκπομπή του για δικαστήρια, «Judge Jerry», η οποία έτρεξε για τρεις σεζόν.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση του Τζέρι έγινε την περασμένη σεζόν στο σόου «The Masked Singer όπου εμφανίστηκε τραγουδώντας ένα κλασικό τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα.