Η ατζέντα της ημέρας: Τα κόμματα στον Αρειο Πάγο – Η υγεία του Ερντογάν – Το τηλεφώνημα από το Πεκίνο

1

Φουντώνει η πολιτική κόντρα - Κατέθεσαν φάκελο Κανελλόπουλος, Κασιδιάρης

2

Ανησυχία για την υγεία του Ερντογάν - Ακύρωσε τις εμφανίσεις του

  • Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν; Ο Τούρκος πρόεδρος διέκοψε την Τρίτη τηλεοπτική συνέντευξη λόγω στομαχικών διαταραχών, όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα, με το περιστατικό να πυροδοτεί νέο όργιο φημών για την υγεία του.
  • Τι έγραψε ο ίδιος; «Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου», ανέφερε ο 69χρονος Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.
  • Πώς επηρεάζεται το πρόγραμμά του; Ο Ερντογάν ακύρωσε τις εμφανίσεις του ενώ απομένουν λίγες μόλις εβδομάδες μέχρι τις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μαΐου. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε προγραμματίσει να παραστεί σήμερα στην τελετή στο Άκουγιου και τον προηγούμενο μήνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο κοινής εμφάνισής του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν

4

Οδεύουμε για το θερμότερο καλοκαίρι;

  • Τι εκτιμά ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας; Ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπογραμμίζοντας ότι «είναι πιθανό να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι προοπτικές για το επόμενο καλοκαίρι είναι δυσοίωνες».
  • Ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος; «Ρωτήστε κάποιον που ζει στο Σουδάν, γιατί τέτοιες είναι οι θερμοκρασίες που θα αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα σε 15 – 20 χρόνια. Θέλει μεγάλη προσοχή για τις πυρκαγιές», λέει από την πλευρά του ο Χρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας στο ΑΠΘ.
  • Τι συμβαίνει στη Μεσόγειο; Η Μεσόγειος είναι η πιο ευαίσθητη ζώνη στην κλιματική αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Σεβίλλη της Ισπανίας το θερμόμετρο άγγιξε την Τετάρτη τους 37 βαθμούς. Κι όλα αυτά ενώ το καλοκαίρι απέχει ακόμη ενάμιση μήνα…
5

Η Κίνα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την Ουκρανία

  • Το τηλεφώνημα από το Πεκίνο φέρνει εξελίξεις; O πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μίλησε τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Πρόκειται για την πρώτη επαφή μεταξύ των δύο ηγετών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
  • Ποιος είναι ο στόχος της Κίνας; Η Κίνα θα στείλει ειδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία σημείωσε ο Κινέζος πρόεδρος και θα διεξαγάγει συνομιλίες με όλα τα μέρη. Στόχος θα είναι η προώθηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και η κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό.
  • Πώς κινείται η Ρωσία; Στο μεταξύ η Μόσχα προχώρησε σε κατάσχεση δυτικών περιουσιακών στοιχείων σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr