Εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Σουηδία ο ένας από τους τρεις δράστες που είχαν ταυτοποιηθεί για την διάρρηξη των θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη τον Ιούλιο του 2022.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Κολομβιανό που συνελήφθη στη Σουηδία μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των άλλων δύο δραστών επίσης Κολομβιανών 46 και 42 ετών.

Πώς εντοπίστηκε

Σε βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στη συνέχεια πραγματοποιηθήκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Τι είχε συμβεί

Οι τρεις δράστες είχαν καταγραφεί σε βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας να παρακολουθούν το υποκατάστημα τράπεζας πριν την μεγάλη κλοπή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, οι Κολομβιανοί διαρρήκτες είχαν βρεθεί στο σημείο αρκετές φορές για να χαρτογραφήσουν το χώρο.

Ποιοι είναι οι δράστες και πώς έφτασαν στην Ελλάδα

Όπως αποδείχθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας οι τρεις δράστες 46 ετών οι δύο και 42 ο τρίτος,  ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα που χτυπά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τραπεζικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο στοχεύοντας στα θησαυροφυλάκια και τις θυρίδες τους.