Δύο Έλληνες ηλικίας 59 και 42 ετών, που τραυματίστηκαν στο Σουδάν και απεγκλωβίστηκαν χθες (25/4), υποβλήθηκαν σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους από ομάδα ειδικών χειρουργών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους δείχνει ικανοποιητική βελτίωση, αλλά παραμένει σοβαρή.

Ο 59χρονος, που χυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 42χρονος, ο οποίος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα, νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.

Στις 16:00 στην Τανάγρα το C-27

Σήμερα στις 16:00 αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν. Το μεταφορικό αεροσκάφος απογειώθηκε νωρίτερα από το Ασουάν της Αιγύπτου και έχει ήδη προσγειωθεί στην Ακάμπα της Ιορδανίας για να παραλάβει Έλληνες από το Σουδάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ (25/4) απεγκλωβίστηκαν άλλα 13 άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, και έφτασαν με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών στο Αμμάν της Ιορδανίας. Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στην Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ (Annalena Baerbock), για τη βοήθεια που παρέχει η χώρα της στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν. «Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν συνεχίζονται σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.