Σε υψηλούς τόνους συνεχιστηκε χθες η εξέταση του γιατρού Ανδρέα Ηλιάδη από τον Αλέξη Κούγια στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Βροχή» ερωτήσεων υπό τον προβολέα της υπεράσπισης δέχθηκε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης από το δικηγόρο Αλέξη Κούγια στη διάρκεια της χθεσινής δίκης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων βρέθηκε ο χρόνος  που μεσολάβησε από την ανακοπή που υπέστη το παιδί μέχρι να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες καθώς και η  αιτία που οδήγησε την 9χρονη στην τετραπληγία.

Συνέχισε την επιθετική τακτική εναντίον μαρτύρων ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, από την πρώτη κιόλας ερώτηση που απηύθυνε στον γιατρό της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, Ανδρέα Ηλιάδη, επιχείρησε να κλονίσει την αξιοπιστία του και να αποδείξει πως υπήρξε ιατρική αμέλεια στην περίπτωση της 9χρονης.

Ο μάρτυρας, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, πολλές φορές μάλιστα πριν ολοκληρωθεί καν η διατύπωσή τους, με τις κοφτές ερωταπαντήσεις να προδίδουν την άκρως εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικράτησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι, αρχικά, ο κ. Κούγιας ρώτησε τον γιατρό αν συνοδεύεται από δικηγόρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει η πρόεδρος του δικαστηρίου και να απαγορεύσει την ερώτηση.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, ρώτησε τον μάρτυρα ειρωνικά εάν έχει πάει σε… ψυχίατρο, με τον κ. Ηλιάδη να του απαντά αρνητικά και τον Αλέξη Κούγια να του προτείνει: «Μήπως πρέπει να το σκεφτείτε;».

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε – λόγω ωραρίου – τη συνεδρίαση για σήμερα Τετάρτη, και ο κ. Ηλιάδης μονολόγησε με χιούμορ: «Αύριο θα έρθω με τον ψυχίατρό μου».