Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην πρότασή του για ψήφο ανοχής των αριστερών κομμάτων σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανέφερε ότι η ΝΔ φαίνεται να μην μπορεί να κάνει συνεργασίες. Δεν μπορεί με τον κ. Βελόπουλο, από τον οποίο προσπαθεί να κλέψει βουλευτές και δεν μπορεί και με το ΠΑΣΟΚ διότι ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον αρχηγό του. Άρα οι επιλογές είναι ή κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «αν δεν βγαίνουν οι αριθμοί τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους».

Ειδικότερα, είπε πως «και το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, εάν υπολείπονται 5-10 βουλευτές για να έχουμε την πλειοψηφία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε μπροστά σε ένα σχέδιο προοδευτικής προγραμματικής σύγκλισης, θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη, αν θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή αν θα ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκης, με απανωτές εκλογές και περιπέτειες για τη χώρα, να επανέλθει και να συνεχίσει αυτά που έκανε τέσσερα χρόνια».

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα ντιμπέιτ – σούπα

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανέκδοτο το θέμα του ντιμπέιτ μεταξύ του ίδιου και το Κυριάκου Μητσοτάκη. Ναι μεν τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός ντιμπέιτ με όλους τους υποψήφιους αλλά επέμεινε σε μια τηλεμαχία μεταξύ των δύο. «Να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας και τα προγράμματά μας», είπε και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα ντιμπέιτ – σούπα με όλους τους υποψήφιους για να κρύψει τις ευθύνες του. «Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης; Ακόμα και οι φανατικοί υποστηρικτές τους ξέρουν ότι φοβάται τη σύγκριση», είπε χαρακτηριστικά.