Με καλό καιρό το Σαββατοκύριακο αλλά με άστατο την Πρωτομαγιά φαίνεται ότι θα φύγουν οι εκδρομείς του τριημέρου σύμφωνα με τα πρώτα πρωγνωστικά στοιχεία. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι τη Δευτέρα 1η Μαΐου αναμένονται μπόρες και καταιγίδες, κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά της χώρας.

Θα έχει προηγηθεί ένα καλό Σαββατοκύριακο, με μια μικρή αστάθεια την Κυριακή, χωρίς όμως τα καιρικά φαινόμενα να προβληματίζουν.

Αρναούτογλου: Πολλά τα σενάρια

Πολλά φαίνεται ότι είναι τα σενάρια για την εξέλιξη του καιρού την Πρωτομαγιά σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη (24/4) του Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως ανέφερε ο γνωστός μετεωρολόγος «την Πρωτομαγιά έχουμε πολλά σενάρια για βροχές νωρίς και κάποια άλλα από τις 2 Μαΐου» αν και περισσότερα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα τις επόμενες μέρες.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπει η ΕΜΥ για ανήμερα της Πρωτομαγιάς, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρή Κολυδά, την Πρωτομαγιά τοπικές μπόρες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.