Για μεθοδευμένα δημοσιεύματα, τα οποία τον ενέπλεξαν σε σενάρια αποστασίας, κάνει λόγο ο Αντώνης Μυλωνάκης, αναφορικά με την αποχώρησή του από την Ελληνική Λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μυλωνάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «ήταν κάλπικο, ψεύτικο και νοσηρό αυτό στο οποίο προσπάθησαν να με εμπλέξουν. Ψάχτηκα επί ημέρες να δω τι συμβαίνει. Εδόθη από το κόμμα της Ελληνικής Λύσης το δημοσίευμα, μεθοδευμένο κιόλας με αναφορά σε «έναν πρωτοκλασάτο βουλευτή». Εγώ δεν είπα ότι ήμουν ποτέ πρωτοκλασάτος. Αλλά ήμουν ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής. Την ημέρα που ήταν η προγραμματισμένη πριν από μία εβδομάδα τηλεοπτική συνέντευξη του Κυριάκου Βελόπουλου βγήκε και το δημοσίευμα».

Ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε επίσης ότι «αυτό ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτή η οργάνωση να απομακρυνθώ από το κόμμα, με ενορχηστρωτή το εγγύς περιβάλλον του Προέδρου. Τότε είχα εγώ έντονες αντιρρήσεις για δύο άτομα που ήθελε το κόμμα να τους κατεβάσει υποψήφιους βουλευτές, το ένα στην Αττική, λόγω της σχέσης του με την Χρυσή Αυγή και τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Εγώ είπα ότι δεν μπορεί να είναι στα ψηφοδέλτια μας τέτοιο άτομο. Τελικά θα είναι υποψήφιος. Από τότε φαίνεται και από τις αντιρρήσεις που εξέφρασα ξεκίνησαν όλα».

Ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία στο κόμμα σχετικά με την παροχή εξηγήσεων, μολονότι τόνισε ότι «δεν απολογούμαι για τίποτα, εγώ πάντα ήμουν μαχητής».

«Έπρεπε εγώ να φύγω, προφανώς για να μπει στην θέση μου ένας άνθρωπος που ήθελε ο Πρόεδρος, αλλά αυτό δεν με νοιάζει. Η αντίδραση μου τότε ήταν πολύ έντονη. Ήθελαν ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της Ελληνικής Λύσης να κάνει το «αγροτικό» του που, σε ποια περιφέρεια; Δεν μιλάω μαζί τους. Με ποιον; Με τα παιδάκια; Δεν έπρεπε να υπάρχει η φωνή του Μυλωνάκη μέσα στο κόμμα, γιατί είχε και πολιτική σκέψη και πολιτικό λόγο», επεσήμανε ο ίδιος

Αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Μυλωνάκης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να πάω στην Νέα Δημοκρατία σε καμία περίπτωση. Θα ιδιωτεύσω και αν κάνω κάτι αργότερα θα είναι κάτι σοβαρό, σε κάποιο μικρό κόμμα».