Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στα Χανία όπου πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Κατεχάκη στο ενετικό λιμάνι, δίπλα από το θέατρο «Μ. Θεοδωράκης».

Τα Χανιά αποτελούν τον πρώτο σταθμό της προεκλογικής περιοδείας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας από το νησί της Κρήτης, μετά και τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου ζήτησε την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη το πρωί της Κυριακής, μεταβαίνοντας στο Ρεθύμνο.

Τι είπε ο πρωθυπουργός

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους πολίτες των Χανίων, τονίζοντας πως βρίσκεται στον τόπο του και στις ρίζες του, κάτι που του δίνει «κουράγιο για τον εκλογικό αγώνα», ενώ υπογράμμισε πως δεν επέλεξε τυχαία να μιλήσει σήμερα εκεί. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και στους γονείς του, λέγοντας ότι αισθάνεται την παρουσία του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη σε αυτή τη συγκέντρωση.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε με αισιοδοξία, αναφορικά με την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, πως δεν θα είναι μόνο η Κρήτη, αλλά όλη η χώρα μπλέ, «γιατί ο λαός δεν θέλει δεύτερη φορά συμφορά, αλλά προκοπή».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τέσσερα αυτά χρόνια αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την υβριδική απειλή στα σύνορα, την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σημασία μίας «ισχυρής και αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας» ενώ δεσμεύτηκε ότι η οικονομία θα γίνει ακόμα πιο ισχυρή, καθώς με ισχυρή κυβέρνηση «θα έχουμε επενδυτική βαθμίδα και εδώ στα Χανιά». Μάλιστα, τόνισε ότι δεν έχει πει ποτέ ψέμματα ούτε έχει υποσχεθεί έργα που ποτέ δεν έγιναν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα έργα που θα γίνουν στην Κρήτη, αναφερόμενος στο νέο αυτοκινητόδρομο από τον Κίσσαμό έως τη Σητεία ενώ έκανε λόγο και για νέο αερολιμένα στο νησί.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουν μειωθεί και αναφέρθηκε με διθυραμβικά σχόλια για τον φράχτη στον Έβρο. «Η Ελλάδα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» τόνισε όπως έχει πει επανειλημμένα.

«Έγιναν όλα τέλεια; όχι θα πω πρώτος εγώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Η τομέας της Υγείας, σύμφωνα με υον ίδιο, παραμένει ο μεγάλος ασθενής, ανακοινώνοντας ότι θα δοθούν χρήματα για να εκσυγχρονιστούν τα νοσοκομεία στην Κρήτη, ενώ και για την Παιδεία είπε πως θα δοθεί χρηματοδότηση.

Μετά τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ανακοίνωσε ότι την επόμενη τετραετία, εάν παραμείνει η Νέα Δημοκρατιά ως κυβέρνηση, θα αυξηθούν οι μισθοί και θα φτάσουν στα επίπεδα της Ευρώπης.

Επιπλέον, θα εκσυγχρονιστεί η Υγεία με αύξηση του προσωπικού και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ σημείωσε ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη του ψηφιακού κράτους. Σημαντική θα είναι και η στεγαστική πολιτική που θα αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικίες, δήλωσε.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα» και έχει σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» όταν «έχει δίπλα του τον καταδικασμένο Παππά».

«Στις 21 Μαΐού όλη η Κρήτη θα είναι γαλάζια σαν τη θάλασσα και τον ουρανό της όπως και η Ελλάδα» είπε στο τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας ότι η νίκη είναι γένους θηλυκού όπως η Κρήτη και η Δημοκρατία.

Η ομιλία: