Η ατζέντα της ημέρας: Η ημέρα της Γης και η διάλυση της Βουλής

1

Διαλύεται σήμερα η Βουλή, αρχίζει η προεκλογική περίοδος

  • Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  • Τι θα ζητήσει: Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει και τυπικά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.
  • Τι προβλέπεται στη συνέχεια: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το διάταγμα διάλυσης της Βουλής το οποίο θα θυροκολληθεί στο περιστύλιο εντός της ημέρας. Με τη θυροκόλλησή του, ξεκινά αμέσως η προεκλογική περίοδος.
2

Αναβάθμιση για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

  • Η νέα αξιολόγηση της Ελλάδας: O οίκος αξιολόγησης «Standard & Poor’s» προχώρησε στην βελτίωση της προοπτικής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας (outlook) σε «θετική» από «σταθερή».
  • Πώς προέκυψε η αξιολόγηση: Ο οίκος επισημαίνει πως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η οικονομική αντοχή της ελληνικής οικονομίας, μαζί και με τη στήριξη της ΕΕ, έχουν βελτιώσει τα δημοσιονομικά δεδομένα και τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού κλάδου.
  • Ποιος είναι ο στόχος: Η αξιολόγηση ωστόσο παρέμεινε στο BB+, δηλαδή μόλις ένα «σκαλί» κάτω από την επενδυτική βαθμίδα που είναι ο επόμενος στόχος.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέο μήνυμα Μενέντεζ στην Τουρκία για τα F-16

  • Σταθερή η στάση του Γερουσιαστή: Σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως ο ίδιος συνεχίζει να είναι κατά της πώλησης των F-16 στην Άγκυρα έστειλε με δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.
  • Γιατί έχει σημασία η άποψή του: Ο κ.Μενέντεζ είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας που εγκρίνει τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.
  • Τι είπε για την Ελλάδα: O Αμερικανός γερουσιαστής διαμηνύει πως η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την πολεμική της συμπεριφορά προς την Ελλάδα. «Δεν είχε η Ελλάδα την πολεμική στάση. Δεν είναι αυτή που παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο», σημείωσε.
4

Ημέρα της Γης σήμερα 22 Απριλίου

  • Που στοχεύει η σημερινή ημέρα: Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα.
  • Πώς καθιερώθηκε: Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη.
  • Τα νέα ανησυχητικά δεδομένα: Η ακραία τήξη των παγετώνων και τα επίπεδα ρεκόρ θερμότητας των ωκεανών -που οδηγεί σε διαστολή του νερού- συνέβαλαν σε μέση αύξηση της στάθμης της θάλασσας κατά 4,62 mm ετησίως ανάμεσα στο 2013 και το 2022. Αυτό ισοδυναμεί με διπλασιασμό του ρυθμού αύξησης της στάθμης των θαλασσών σε σχέση με την δεκαετία 1993-2022, που οδηγεί σε συνολική αύξηση της στάθμης κατά 10 cm από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
5

Πόρισμα - κόλαφος από τον Συνήγορο του Πολίτη για την Κιβωτό του Κόσμου

  • Οι νέες εξελίξεις με την «Κιβωτό»: Καταπέλτης για την Κιβωτό του Κόσμου είναι το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη.
  • Τι διαπίστωσε: Τιμωρίες, απομόνωση, στέρηση του δικαιώματος επικοινωνίας με τους γονείς είναι μερικά από όσα περιγράφονται στο συγκεκριμένο πόρισμα.
  • Τι προτείνει: Το πόρισμα καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο που έχουν να κάνουν με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, με την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου και με την ενημέρωση και έκφραση της γνώμης των παιδιών για θέματα που τα αφορούν.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr