Την απάντησή στις αναφορές του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη περί «πολιτικής τερατογένεσης», έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Ειδικότερα, η κ. Τσαπανίδου ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη κατανοήσει ότι τελειώνει ο χρόνος του. Και τρέμει την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα φέρει την αλλαγή με κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας» και συνέχισε λέγοντας: «Μιλά για τερατογένεση αλλά τέρας είναι η κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, της ακρίβειας και των πλειστηριασμών. Δηλαδή η δίκη του κυβέρνηση».

Μάλιστα, τοποθετήθηκε και στο θέμα του debate λέγοντας ότι «μιλά για συγκρίσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, δεν τολμά να βρεθεί απέναντί του ούτε σε μια τηλεοπτική συζήτηση για να συγκρίνουν οι πολίτες τα προγράμματα και τις θέσεις τους».

«Αν κάποιος δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Η κ. Τσαπανίδου απάντησε και στην κριτική του Γιάννη Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα για τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αν κάποιος δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που επί 4 χρόνια έκανε την Ελλάδα Ευρωπαϊκή εξαίρεση. Η κυβέρνηση της διαπλοκής της διαφθοράς, των υποκλοπών της εξαγωγής του Predator, της κατάλυσης του κράτους δικαίου. Απ’ την άλλη βέβαια, κατανοούμε την αγωνία του κυβερνητικού εκπροσώπου. Δικαιολογημένη αγωνία, μετά τη συνάντηση Σολτς Τσίπρα παραμονές εκλογών» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.