Δεν είχε ξανασυμβεί στην ποδοσφαιρική ιστορία της Κύπρου. Μια ομάδα η οποία επί σειρά βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, δηλαδή μεταξύ υποβιβασμού και μη, να διεκδικεί τώρα το κυπριακό πρωτάθλημα έχοντας στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές διεθνούς κλάσεως, με δεκάδες παρουσίες στο Τσάμπιονς Λιγκ και με  βασικούς επιθετικούς σε διεθνείς ομάδες. Τι έχει συμβεί; Απλούστατα την ομάδα αγόρασαν οι Ρώσοι (και οι σύμμαχοί τους Λευκορώσοι). Επέλεξαν την ομάδα Άρης Λεμεσού («Ελαφρά Ταξιαρχία» την ονομάζουν), αφού για τους Ρώσους η Λεμεσός είναι η πόλη που προτιμούν, με τους 40.000 Ρώσους, την ονομάζουν και…. Λεμεσογκράντ.
Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ονομάζεται Βλάντιμιρ Φεντέροφ  (Vladimir Federov), ο οποίος πέραν των δολαρίων που έδωσε για την ποδοσφαιρική ομάδα, δηλώνει πως θέλει να κάνει τον ‘Αρη μια δημοφιλή ομάδα. Δεν το κρύβει άλλωστε θέλει να προσελκύσει ρωσόφωνους οπαδούς στο γήπεδο και όχι μόνον. Από μια ομάδα «ασανσέρ» όπως είθισται να λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό, ο Άρης βρέθηκε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συνάμα διεκδικεί τίτλους. Ο δε τρόπος λειτουργίας του… μοναδικός σ’ όλη την Κύπρου.
 Σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ ο Ρώσος CEO της ομάδας Svyatoslav Podorozhnyy τόνισε με την σειρά του ότι ο Άρης θα έχει έντονη παρουσία στην κοινωνική ζωή της Κύπρου με το Aris Foundation. Μεταξύ άλλων το ίδρυμα αυτό  θα παρέχει στήριξη και βοήθεια σε παιδιά καρκινοπαθών συνανθρώπων μας καθ’ όλη τη διάρκεια που οι γονείς θα χρειαστεί να προβούν σε θεραπείες και όχι μόνον. Αλλά δεν έμειναν μόνο εκεί.

Ρωσικός και ο ύμνος του Αρη

Παράλληλα ο Βλάντιμιρ Φεντέροφ έδωσε την εντολή όπως δημιουργηθεί ο νέος ύμνος της ομάδας, με το ρωσικό στοιχείο να επικρατεί. Κι όταν λέμε ότι το ρωσικό στοιχείο θα επικρατεί, σημαίνει πως αυτός θα κυκλοφορήσει και στη Ρωσική γλώσσα, με την εκτέλεση να έρχεται από Ρώσους καλλιτέχνες. Ενώ κύριος στόχος του είναι ο Άρης να αποκτήσει ρωσόφωνους φίλαθλους, με καμπάνιες που περιλαμβάνουν ταμπέλες στον αυτοκινητόδρομο (στα ρωσικά), μέχρι ντυμένα λεωφορεία στα χρώματα του (το πράσινο και το άσπρο).
Προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές, που τέτοιας εμβέλειας παίκτες δεν είχαν ξαναδεί στην Κύπρο, όπως του Φρανζ Μπρόρσον του βασικού αμυντικού της πρωταθλήτριας Σουηδίας Μάλμε, με 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, αλλά και με συμμετοχές στην Γιουβέντους, στην Ζένιτ και την Τσέλσι. ‘Η  του Ρώσου διεθνούς επιθετικού Αλεξάντερ Κακόριν με την μορφή δανεισμού από την Φιορεντίνα και πολλών ακόμα, δημιουργώντας μια ισχυρή ομάδα στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ρώσοι αγόρασαν και ομάδα στην Πάφο

Αλλά οι επενδύσεις των Ρώσων στο κυπριακό ποδόσφαιρο δεν σταματούν στον Άρη και στη Λεμεσό. Επεκτείνονται και στην Πάφο (στην πόλη όπου ο μύθος λέει πως γεννήθηκε η Θεά Αφροδίτη) και αγόρασαν την ποδοσφαιρική Ομάδα «Πάφος FC» και την έκαναν και αυτή σημαντική ομάδα, την ώρα που απειλείτο με υποβιβασμό. Οι νέοι ιδιοκτήτες  της ομάδας Σεργκέι Λομάκιν και Ρομάν Ντουμπόβ έκαναν αμέσως μεταγραφές, και τώρα διεκδικούν να αγοράσουν και ποδοσφαιρικό γήπεδο για την ομάδα τους.