Το ερώτημα που ταλανίζει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ποιος είναι αυτός που έφερε και γιατί τον Αλέξη Γεωργούλη στον ΣΥΡΙΖΑ; Κατά μία εκδοχή τον έφερε, όπως αναφέρουν και στελέχη του κόμματος, στον Αλέξη Τσίπρα και στην κομματική επιτροπή που κατάρτιζε τότε τα ευρωψηφοδέλτια, ένας γνωστός, γνωστότατος ηθοποιός, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κ. Τσίπρα.

Δεν γνωρίζω εάν αληθεύει αυτό, αλλά κατά την εκδοχή αυτή, την οποία επικαλούνται στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και οι δύο είναι ηθοποιοί, κατάγονταν από τη Λάρισα, διατηρούσαν φιλία μεταξύ τους και απλώς σε κάποια στιγμή έγινε στον Γεωργούλη η πρόταση για να γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κατά μία άλλη εκδοχή η κομματική επιτροπή υποψηφιοτήτων έκρινε ότι λόγω της αναγνωσιμότητας και της δημοφιλίας που είχε ο Γεωργούλης (κυρίως σε νέους) ως ηθοποιός θα έφερνε ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι τον έβαλαν στο ψηφοδέλτιο. Όντως έφερε τους σταυρούς που χρειαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως και κάτι παραπάνω. Κάπου 163.000 σταυρούς. Τα μέλη της τότε επιτροπής όταν τον κάλεσαν για να του ανακοινώσουν την υποψηφιότητα, είδαν ένα ευγενικό άνθρωπο χαμηλών τόνων, αλλά όπως σήμερα παραδέχονται κανείς δεν μπορούσε τότε να διακρίνει την σκοτεινή πλευρά του μυαλού του.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο Γεωργούλης επιχείρησε, μαθαίνω να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν ήθελε να ακούσει για επικοινωνία μαζί του. Απλώς ο Γεωργούλης, λένε οι πληροφορίες επικοινώνησε με τον διευθυντή του γραφείου του Προέδρου Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος και του ανακοίνωσε τις αποπομπή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε να παραδώσει πάραυτα την έδρα. Κάτι όμως που ο ηθοποιός ευρωβουλευτής αρνήθηκε…

***
Τρία χρόνια και δεν κατάλαβαν τίποτα;

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπέρ της γυναίκας που καταγγέλλει τον Αλέξη Γεωργούλη ξεκαθάρισε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου:«Είμαστε με το θύμα και δεν δείχνουμε καμία ανοχή», είπε και δήλωσε σοκαρισμένη με το γεγονός. Υπογράμμισε ότι «με το που έγινε γνωστή η καταγγελία ο ευρωβουλευτής έπαψε να είναι μέλος του κόμματος, αντιδράσαμε άμεσα και τον αποπέμψαμε», και σημείωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά «μέχρι τότε ο Αλέξης Γεωργούλης δεν μπορεί να είναι σε ένα πολιτικό κόμμα που έχει στηρίξει διαχρονικά τα γυναικεία δικαιώματα». Τι δεύτερο ωστόσο ερώτημα που ταλανίζει, αυτή τη φορά όλους μας, είναι ότι δεν κατάλαβαν τίποτα στο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και τρία χρόνια που έγινε η καταγγελία;

***
Στον δρόμο προς τις εκλογές και η «βόμβα» Γεωργούλη

Η «βόμβα Γεωργούλη», λένε οι γαλάζιοι βουλευτές που επί εβδομάδες τώρα αισθάνονταν στρυμωγμένοι πότε με την τραγωδία των Τεμπών, πότε με τις υποκλοπές και τον Πάτση, έβγαλε από την καθημερινή ατζέντα την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, έδωσε κάποιες ανάσες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι μόνον. Του επέτρεψε μάλιστα να περάσει και στην αντεπίθεση για μια υπόθεση που «πονάει» ιδιαίτερα τον πολιτικό του αντίπαλο. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ έμπλεξε άσχημα από τις καταγγελίες σε βάρος εν ενεργεία ευρωβουλευτή, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και από τα στελέχη που έκαναν «γκελ» στη νεολαία. Γι’ αυτό άλλωστε, όπως σας είπα παραπάνω, είχε πάρει πάνω από 163 χιλιάδες σταυρούς στις περασμένες ευρωεκλογές.

***
Όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Maestro

Άνοιξε από την Κέρκυρα μια παρένθεση ο Πρωθυπουργός για το “Maestro”, του Παπακαλιάτη που γυρίστηκε στους Παξούς, το οποίο, όπως είπε κάνει μία καταπληκτική διαφήμιση συνολικά στην Ελλάδα, στα Ιόνια, όχι μόνο θα έλεγα στους Παξούς, είναι μια σειρά η οποία επωφελήθηκε από χρηματοδοτικό εργαλείο αυτής της Κυβέρνησης. Σκεφτείτε, πρόσθεσε, πόσες φορές παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας από τη διαφήμιση η οποία γίνεται από τα δεκάδες εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια ενδεχομένως, των συνδρομητών της πλατφόρμας αυτής που θα δουν αυτή τη σειρά και νομίζω ότι θα γοητευθούν επαρκώς και θα θέλουν να επισκεφτούν τα Ιόνια νησιά με ακόμα μεγαλύτερη συχνότητα», πρόσθεσε.

***
Υπουργοί στην «Καμήλα» και στην «Αράχνη» του Στίβου Μάχης;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν έβλεπε τα «βατράχια» των Ειδικών Δυνάμεων να περνούν τον «Στίβο Μάχης- Δοκιμασία ΟΥΚ», (με μεγάλο βαθμό δυσκολίας) εντυπωσίαστηκε. Ε, δεν ήταν και λίγο σαυτόν τον Στίβο Μάχης τα ΟΥΚ (δηλαδή η αφρόκρεμα των Ενόπλων Δυνάμεων) να περνά αυτή την επικίνδυνη δοκιμασία κάθε Παρασκευή και κάθε φορά θα πρέπει οι Έλληνες κομάντο να βελτιώνουν χρονικά την απόδοσή τους: Κάποια στιγμή εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις των λοκατζήδων σκέφτηκε, όπως είπε να εφαρμόσει αυτόν τον στίβο μάχης ως δοκιμασία και για τους βουλευτές. Αλλά οι βουλευτές είναι εκλεγμένοι περνούν ήδη κάθε φορά την δοκιμασία της εκλογής. Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όμως;

Η αλήθεια είναι ότι όσοι άκουσαν αυτό πέρασε αμέσως από το μυαλό τους πώς θα μπορούσαν υπουργοί του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου να περάσουν την δοκιμασία «Καμήλα», του στίβου μάχης, ή την δοκιμασία «Αράχνη» που είναι ένα δύσκολο εμπόδιο, ή να αναρριχηθούν σε κάθετο τοίχο, ή να κάνουν αναρρίχηση και κάτω να έχει μια λίμνη, να περάσουν τις δοκιμασίες σε διάφορα δοκάρια, ασταθή και σταθερά και με πολλά «έρπειν» κάτω από σύρματα. Και το σημαντικότερο να τα κάνουν όλα αυτά την πρώτη φορά σε χρόνο 14 λεπτά (όπως προβλέπει ο κανονισμός), εν συνεχεία σε 12 λεπτά και να ολοκληρώνουν σε εννέα λεπτά (όπως κάποτε το έκανε σε εννέα λεπτά και ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος).

***
Τσίπρας , Σολτς και «κόκκινος καγκελάριος»

Προεκλογική ομιλία στη Γερμανία θα κάνει σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Εξέφρασε, μαθαίνω την επιθυμία να συναντηθεί και να μιλήσει σε ομογενείς, όπως έκανε και στις προηγούμενες εκλογές. Αλλά στην Γερμανία δεν πάει μόνον για να μιλήσει προεκλογικά σε ομογενείς. Πάει για να συναντηθεί και με τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Όχι όμως στην Καγκελαρία, αλλά στα γραφεία του SPD, στην αίθουσα Βίλι Μπραντ του «Κόκκινου Καγκελάριου», όπως τον αποκαλούσαν.

***
Το μεταχειρισμένο C-130 της… NASA

Θυμάστε που ζητήσαμε να αγοράσουμε μεταχειρισμένα (αλλά και καινούργια) C-130, επειδή τα δικά μας δεν είναι ενεργά, ή για να ακριβολογώ, λόγω κακής συντήρησης και κακών υπολογισμών μόνον ένα ή δύο πετούν. Ε, λοιπόν σας πληροφορώ ότι συνέβησαν τα εξής: Πρώτον ζητήσαμε από τις ΗΠΑ να αγοράσουμε καινούργια C-130 j και μεταχειρισμένα C-130H. Το εντυπωσιακό είναι έως τώρα έδειξαν ενδιαφέρον να μας πουλήσουν 2 μεταχειρισμένα όχι η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά αμερικανικές εταιρίες. Το πιο εντυπωσιακό όμως από όλα αυτά είναι ότι μία από τις εταιρίες που μπορεί αν μας προμηθεύσει (αύριο κιόλας που λέει ο λόγος) μεταχειρισμένο C-130Η είναι η… ΝΑΣΑ.

***

Δάσκαλε που δίδασκες

Μου λένε πως ένας προβεβλημένος ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου που ήδη ανακοινώθηκε ως υποψήφιος κόμματος δημοφιλούς νησιωτικού προορισμού έχει κάποια ανοικτά θέματα, από την εποχή που ήταν σε θέση ευθύνης στα πανεπιστημιακά έδρανα. Βλέπετε η κατάρα του ελληνικού ακαδημαϊκού οικοδομήματος είναι ο νεποτισμός. Και τον νεποτισμό δεν μπορεί να τον ξεπεράσει εύκολα ως νοοτροπία ο νεοέλληνας. Αλλά όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα, ο καθείς πρέπει να είναι προσεκτικός και επιμελής. Διότι είναι πραγματικά δυσάρεστο να διαπιστώνουμε συχνά -και πυκνά- πως το «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» αφορά προβεβλημένους δημοσιολογούντες .

***
Ένας Θανάσης για τα δύσκολα

Ο Θανάσης Μπακόλας, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό έχει μετακομίσει στις Βρυξέλλες όπου είναι ο γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, έχει, μαθαίνω, τις τελευταίες εβδομάδες εξουθενωτικό πρόγραμμα. Από την μία έχει να διαχειριστεί σε επίπεδο Ευρωβουλής το γνωστό θέμα των υποκλοπών μέσω της επιτροπής PEGA. Από την άλλη καλείται να κάνει damagecontrol για τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, συνεργάτης του οποίου έχουν βρεθεί να εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Είμαστε σίγουροι πως ο πάντα χαμογελαστός Μπακόλας θα ξεπεράσει και αυτούς τους σκοπέλους.

***

Μ. Παρασκευή στο Αγρίνιο με …Dj και με τσιπουροκατάσταση

Δεν ξέρω πώς τα κομματικά επιτελεία επιλέγουν υποψηφίους; Εξετάζουν άραγε το βιογραφικά τους; Τη συμπεριφορά τους; Τον χαρακτήρα τους; Ή απλώς χρήζουν υποψήφιο όποιον ή όποια δείξει ενδιαφέρον έτσι για να καλύψουν την ποσόστοση. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Επειδή μου ήρθαν απανωτές πληροφορίες από το Αγρίνιο ότι τη Μεγάλη Παρασκευή ημέρα πένθους και κατάνυξης για την ορθοδοξία μας με κορύφωση των παθών του Χριστού και στο Αγρίνιο στην κεντρική πλατεία σε cafe bar, υποψήφια με καλεσμένους συνεργάτες της, κάποιους φίλους και, με… Dj προσκαλεσμένο να παίζει μουσική διδάσκει αλλά ήθη και έθιμα !Με οινοποσία και τσιπουροκατασταση να δίνουν αποκριάτικη εικόνα και όχι μεγάλη εβδομάδα αποτελέσει θέμα δυσμενών σχολιασμών στην τοπική κοινωνία. Το γνωρίζει άραγε ο αρχηγός του κόμματος που ενέκρινε και την υποψηφιότητά της;