Την απάντησή της μέσω ανάρτησης στο Twitter δίνει η δημοσιογράφος Αρετή Αθανασίου στον Άδωνι Γεωργιάδη που την κατονόμασε ως το πρόσωπο που αποκάλυψε το όνομας της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης «το όνομα του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που διέρρευσε το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο και το tweet της έχει ανακαλυφθεί, αν και το διέγραψε, είναι Αρετή Αθανασίου».

Από την πλευρά της η Αρετή Αθανασίου διευκρίνισε ότι δεν έχει διατελέσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να βγει άμεσα και με στοιχεία να αποδείξει ότι εκείνη έβγαλε πρώτη το όνομα της καταγγέλλουσας στο διαδίκτυο. «Διαφορετικά, αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου», αναφέρει η ίδια.

Η επίμαχη ανάρτηση

Η ανάρτηση της Αρετής Αθανασίου με το όνομα της καταγγέλλουσας έγινε στις 18:02 το απόγευμα της Δευτέρας 17 Απριλίου αλλά αναγκάστηκε να τη κατεβάσει στη συνέχεια καθώς διέπραξε ηθικό και ποινικό ατόπημα. Η ίδια υποστηρίζει πως  δεν διέρρευσε εκείνη τα στοιχεία λέγοντας ότι «όταν ανέβηκε το δικό μου tweet, η είδηση έτρεχε τουλάχιστον 30′ με αστρική ταχύτητα, την είχα δει και διαβάσει σε πολλά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα sítes αναρτούσαν τα στοιχεία και φωτογραφίες της καταγγέλλουσας, το ένα μετά το άλλο».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγα λεπτά πιο πριν από την ανάρτηση η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.