Την Κέρκυρα επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη (19/04) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. ο οποίος κατά την παραμονή του στο νησί των Φαιάκων θα επισκεφτεί χώρους πολιτισμού και τουριστικές υποδομές του νησιού.

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας.

Τα νησιά του Ιονίου γενικότερα έχουν μπει στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το 2019, οι επιδόσεις τόσο της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με τα πανελλαδικά ποσοστά.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, και τα δύο μεγάλα κόμματα εμφανίζονται να έχουν περίπου τις ίδιες απώλειες, με τη Νέα Δημοκρατία να κινείται περίπου στο 36% (από 39,8%) και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28% (από 31,6%).

Στην Κέρκυρα, το 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει 35,14% και τώρα κινείται πέριξ του 31%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 34,41% υποχωρεί περίπου στο 30%. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ από το 7,5% φαίνεται να κερδίζει έδαφος και πάλι μετά από κάποια χρόνια, αφού το ποσοστό στις τελευταίες μετρήσεις έχει γίνει διπλάσιο.