Στο πρόγραμμα της 62ης Εβδομάδας Κριτικής που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 76ου Φεστιβάλ των Καννών θα συμμετάσχει η μικρού μήκους ταινία «Midnight Skin» του Μανώλη Μαυρή όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ταινία του Μ. Μαυρή συμμετέχει στην Εβδομάδα Κριτικής του φεστιβάλ. Η προηγούμενη μικρού μήκους ταινία του, «Brutalia, εργάσιμες μέρες», προβλήθηκε στην διοργάνωση του 2021 όπου και τιμήθηκε  με το βραβείο Canal+ ξεκινώντας την επιτυχημένη διεθνή φεστιβαλική της πορεία.

Ο ίδιος ο Μαυρής είναι ο σεναριογράφος του «Midnight Skin» στο οποίο παίζουν οι Ρομάννα Λόμπατς (συμπαραγωγός της ταινίας), Κατερίνα Ζησούδη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κίτσος, Λήδα Κουτσοδασκάλου, Γρηγόρης Μπαλλάς, Αγγελική Νοέα, Κωνσταντίνος Σάμαα, Χαρά Τζόκα και Κωνσταντίνος Πλεμμένος.

Από την πλευρά του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί η ανάπτυξη και η υλοποίηση του «Midnight Skin» άρχισε την περίοδο της πανδημίας χάρη στην χρηματοδότηση του ΥΠΠΟΑ, μέσω του ΕΚΚ, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19.

H 62η Εβδομάδα Κριτικής των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 25/5 2023. Το 76ο Φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του στις 16/5 και θα διαρκέσει έως τις 27/5 2023.