Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι είχε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για την κατάσταση στο Σουδάν, όπου Έλληνες ομογενείς παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μητρόπολη και στα σπίτια τους.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη χώρα και την παρουσία της ελληνικής ομογένειας, ενώ συζητήθηκε πιθανή συνεργασία σε ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Η ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ:

24ωρη κατάπαυση του πυρός έπειτα από πίεση των ΗΠΑ

Οι αντίπαλοι στρατιωτικοί διοικητές του Σουδάν συμφώνησαν σε μια 24ωρη κατάπαυση του πυρός από απόψε, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις, έπειτα από εκκλήσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς την κάθε πλευρά για να σταματήσουν οι σφοδρές μάχες στο Χαρτούμ, στο πλαίσιο των οποίων πυροβολισμοί ρίχτηκαν εναντίον αμερικανικής διπλωματικής οχηματοπομπής.

Η κατάπαυση του πυρός θα αρχίσει στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) και δεν θα παρατεθεί πέραν των 24 ωρών  που συμφωνήθηκαν, δήλωσε στο δίκτυο Al Arabiya TV ο στρατηγός Σαμς Ελ Ντιν Καμπάσι, μέλος του κυβερνώντος στρατιωτικού συμβουλίου του Σουδάν.