Σοβαροί τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά και κροτίδες σκίασαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου για ακόμα μια χρονιά.

Στο Αγκίστρι, τραυματίστηκε σοβαρά 14χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Το αγόρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι.

Στη Σύμη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, αγόρι 13 ετών τραυματίστηκε από κροτίδα στα δάχτυλα του ενός χεριού του και στο πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ακρωτηριασμό από τις φάλαγγες τεσσάρων δακτύλων όπως και τραύμα στο πρόσωπο. Κατά πληροφορίες, ο 13χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο 13χρονος αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες.

Τραυματισμό υπέστη από βεγγαλικά και ένα 7χρονο κορίτσι από τη Ρόδο, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του νησιού με πολλά εγκαύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη βρισκόταν στον προαύλιο χώρο εκκλησίας, όταν δίπλα της προκλήθηκε μεγάλη φωτιά από τη ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της κοινότητας Μαλώνας κος Νεκτάριος Μουστακέλλης αναφέροντας τα εξής: «Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση…Σήμερα αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει…Σήμερα αυτό το παιδί υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα…Σήμερα και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του…Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες «σιγά τί θα γίνει;» κι’ όμως έγινε. Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει. Ναι, στο έθιμο. Αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας.Καλή Ανάσταση!!Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά το». .

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, καθώς τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου. Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι υλικές ζημιές. Στο Ηράκλειο Κρήτης συγκεκριμένα 4 οχήματα Ι.Χ τυλίχθηκαν στις φλόγες, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση του Κυρίου.