Η Εύα Καϊλή, η οποία από χθες Μ. Παρασκευή βρίσκεται στο σπίτι της στις Βρυξέλλες, σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι σχεδιάζει τις επόμενες κινήσει της.

Στους μήνες που πέρασε στη φυλακή, κάποιες στιγμές ήταν πραγματικά δύσκολες και όπως εξομολογήθηκε στην πρώτη της συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της.

«Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς» είπε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή αλλά η σκέψη της κόρης της ήταν αυτή που της έδωσε δύναμη να παλέψει.

«Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα».

Ο Ελληνας δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας το πρωί του Μ. Σαββάτου στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η Εύα Καϊλή ζει σε μία μικρή μεζονέτα 90 τετραγωνικών μέτρων και όχι τεράστιο ακίνητο όπως έγραφαν.

Οκ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι «μεγάλη αγωνία της Εύας είναι τώρα να επιστρέψει αθώα στην πατρίδα της, να ξέρουν οι ψηφοφόροι της ότι δεν τους πρόδωσε και να επανέλθει στον πολιτικό στίβο».

Όπως σημείωσε, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποδομούνται μέρα με τη μέρα, με βασικότερο στοιχείο ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά της αποτυπώματα στις δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν σπίτι της.

«Η Εύα Καϊλή έχει τεράστια αποθέματα δύναμης από το γεγονός ότι είναι αθώα. Θα δώσει μάχη μέχρι τέλους για να το αποδείξει» είπε.

Οι επόμενες κινήσεις της

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της πελάτισσάς του από εδώ και στο εξής.

«Σύντομα θα ζητήσουμε να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός και να βγει το βραχιολάκι καθώς δεν είναι ύποπτη φυγής ή άλλων αδικημάτων. Επίσης θα ζητήσει να ασκεί τα πολιτικά της καθήκοντα και δικαιώματα στο Ευρωκοινοβούλιο, να συμμετέχει στις συνεδριάσεις και να ψηφίζει κατά συνείδηση», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Η ίδια η Καϊλή έστειλε μήνυμα μέσω του δικηγόρου της στην εκπομπή σχετικά με δημοσιεύματα για επαφές με άλλα κόμματα. «Μύθοι, ψέματα και προσβλητικά αυτά που γράφονται ότι μιλούσα με κάποιο άλλο κόμμα, εγώ ήμουν ταγμένη στον χώρο μου», φέρεται να δηλώνει η 44χρονη πολιτικός.