Διαβαθμισμένες πληροφορίες, οι οποίες εμπεριέχονταν σε έναν χάρτη, φέρεται να πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Δεν είναι σαφές τι εικόνιζε ο χάρτης αυτός, πέραν των «ευαίσθητων πληροφοριών», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη τέσσερις πηγές και πολλοί μάρτυρες ρωτήθηκαν αν τους τον έδειξε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε απόρρητα έγγραφα αφού αποχώρησε από την προεδρία, το 2021. Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στο αν φύλαξε κουτιά με ευαίσθητες πληροφορίες στο σπίτι του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Πράκτορες του FBI κατάσχεσαν χιλιάδες κρατικά αρχεία, ορισμένα εκ των οποίων έφεραν την ένδειξη «άκρως απόρρητο» από το σπίτι αυτό, τον περασμένο Αύγουστο. Η έρευνα είναι η μία από τις δύο που διεξάγει για τον πρώην πρόεδρο ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

Ο Τραμπ, στον οποίο ασκήθηκε δίωξη στα τέλη Μαρτίου για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζει ότι οι έρευνες αυτές είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Ζητά 500 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση από τον Μάικλ Κόεν

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος προσέφυγε εναντίον του πρώην δικηγόρου του, του Μάικλ Κόεν, ζητώντας του αποζημίωση άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υπόθεση για την οποία διώκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Κόεν είχε καταθέσει στην Επιτροπή Ενόρκων του Μανχάταν, που αργότερα παρέπεμψε τον Τραμπ για 34 κατηγορίες νόθευσης επαγγελματικών εγγράφων. Στην αγωγή του ο Τραμπ κατηγορεί τον Κόεν ότι παραβίασε το απόρρητο δικηγόρου-πελάτη καθώς αποκάλυψε «εμπιστευτικές» πληροφορίες και «διέδωσε ψευδή στοιχεία».

Ο Κόεν ήταν εκείνος που πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κατέβαλε 130.000 δολάρια προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ερωτικές επαφές με τον Τραμπ δέκα χρόνια νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ