Άστατος θα είναι ο καιρός  έως την Κυριακή του Πάσχα 16/04 με τις σημαντικότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται την Μ. Παρασκευή 14/04 καθώς και την Κυριακή του Πάσχα 16/04, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται σταδιακή άνοδος έως και την Μ. Παρασκευή 14/04 ενώ το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα σημειωθεί μικρή πτώση. Τέλος, δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη έως την Μ. Τετάρτη 12/04 ενώ από την Πέμπτη 13/04 θα στραφούν σε νότιους έως δυτικούς ίδιας έντασης.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού: 

Ανοιξιάτικο σκηνικό σήμερα Μ. Τετάρτη

Πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους θα σημειωθούν στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Στις περιοχές αυτές θα υπάρξουν βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης.

Στις υπόλοιπες περιοχές, στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενούς έντασης, το ίδιος και σε κάποιες περιοχές της Κρήτης.

Στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά από την Πελοπόννησο μέχρι την κεντρική Μακεδονία, αλλά στις Σποράδες και στην Εύβοια θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα θα είναι στους 18 – 19 βαθμούς, στους 18 – 20 στα βόρεια ηπειρωτικά, στους 20 – 23 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στους 18 – 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις με διαστήματα καθαρού ουρανού, η θερμοκρασία θα είναι από 8 – 22 βαθμούς Κελσίου, βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης μέχρι 5 -6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για μπόρες κυρίως στις πιο ορεινές περιοχές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 – 19 βαθμούς Κελσίου, βοριάδες έως και 5 μποφόρ.