Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 33χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ την ίδια ώρα διεξάγεται ΕΔΕ στην ΕΛΑΣ έτσι ώστε να εξιχνιαστεί πλήρως η υπόθεση.

Η ανακοινώση της ΕΛΑΣ:

Σε συνέχεια του από 09-04-2023 Δελτίου Τύπου σχετικά με τη σύλληψη Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος αστυνομικός body builder συνελήφθη από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ στο λιμάνι του Πειραιά επ’αυτοφώρω την ώρα που έκανε ντελίβερι ναρκωτικών σε πελάτη εν ώρα υπηρεσίας.

Κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά με το υπηρεσιακό του όχημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022.

Ως καβάτζα χρησιμοποιούσε το σπίτι του ενώ στενή του συνεργάτιδα και στο κόλπο ήταν η σύντροφός του η οποία επίσης συνελήφθη.

Ο αστυφύλακας πριν από 4 χρόνια να πρωταγωνιστεί σε βίντεοκλιπ πασίγνωστου τράπερ, φοράει full face, ενώ κάνει και το σήμα γνωστής συμμορίας αλλοδαπών κακοποιών.

Πάρτι και ναρκωτικά

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στους αδιάφθορους έφτασαν καταγγελίες ότι ο αστυνομικός διακινούσε ναρκωτικά αλλά και αναβολικά σε πριβέ πάρτι της υψηλής κοινωνίας σε βόρεια και νότια προάστια ακόμα και την περίοδο του κορωνοϊού. Πάρτι στα οποία πήγαινε πάντα μαζί με τους τράπερς που προστάτευε.

Αστυνομικός: Θα τραβηχτώ για κάτι καλό, δεν μπορώ σήμερα για αυτό στο λέω. Ό,τι γουστάρεις. Τώρα άμα πας από τον “γείτονα” να μου πεις να πάω από τον γείτονα να μην ξανά τρέχω σαν τον…

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι αμείλικτη σε φαινόμενα διαφθοράς», ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Ο αστυνομικός κατηγορείται ότι διακινούσε τις παράνομες ουσίες με το υπηρεσιακό του όχημα τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022. Τα ναρκωτικά φέρεται ότι τα έκρυβε στο σπίτι του ενώ στενή του συνεργάτιδα στο κόλπο ήταν η σύντροφός του, η οποία επίσης συνελήφθη. Πελάτης του αστυφύλακα, ένας 34χρονος ειδικός φρουρός με τον οποίο δούλευαν για χρόνια μαζί στην ομάδα ΔΙΑΣ και ο οποίος φέρεται να ψώνιζε από τον ίδιο κάνναβη για προσωπική του χρήση. Και αυτός συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Τόσο για τον 33χρονο αστυφύλακα, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή, όσο και για τον ειδικό φρουρό, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

«Ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα κυκλώματα, το ποιοι είναι οι συνεργοί του και εάν εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας.