Οι βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, και θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο Μεγάλη Τετάρτη και μέχρι και την Μεγάλη Παρασκευή.

Οι περιοχές που θα υπάρξουν πιο έντονες βροχές και μπόρες, σήμερα, είναι οι Σποράδες, η ανατολική Εύβοια, τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές.

Εξαίρεση θα είναι οι περιοχές των Επτανήσων, όπου θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 15 – 17 στα βόρεια, στους 18 στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 16 – 17 στις ανατολικές περιοχές και στους 14 – 16 στις περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν κατά διαστήματα πυκνές νεφώσεις με ασθενούς έντασης βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 8 – 17 βαθμούς, βοριάδες έως και 5 – 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 19 βαθμούς, βοριάδες 5 – 6 μποφόρ στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Ο καιρός από Μεγάλη Τετάρτη έως και Μεγάλη Παρασκευή

Την Μ. Τετάρτη ο καιρός θα είναι αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές να αναμένονται στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο θα αγγίξει στα κεντρικά και βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς.

Την Μ. Πέμπτη θα διατηρηθεί ο καλός καιρός, ενώ από την Μ. Παρασκευή το μεσημέρι αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, και η θερμοκρασία χωρίς μεταβολές αλλά με μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.