«Ανοίγουν στόματα» για την πρωτοφανή  υπόθεση bullying του 15χρονου, μέσα στο Αρσάκειο σχολείο. Σύμφωνα με άλλους μαθητές του Αρσακείου οι δράστες είναι οι «νταήδες της τάξης» και όπως οι ίδοι είπαν, επιχειρώντας να εξηγήσουν το αποτρόπαιο περιστατικό σε βάρος του συμμαθητή τους,  έδεσαν την πετονιά στο λαιμό του για… «παιχνίδι», για… «πλάκα».

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων μαθητών του σχολείου, περιστατικά με ναρκωτικά, συμβάντα σχολικού εκφοβισμού και πειθαρχικά παραπτώματα, είναι καθημερινά και το bullying με την πετονιά δεν ήταν η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τυλίξουν με πετονιά τον 15χρονο, οι νταήδες του Αρσακείου είχαν κατεβάσει το παντελόνι σε έναν συμμαθητή τους.

Απλοί θεατές οι καθηγητές του Αρσακείου;

Ορισμένες από τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν με τους καθηγητές να είναι απλοί θεατές. Ο 15χρονος είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει σιωπηλά τον εφιάλτη που βίωνε και να διαχειριστεί μόνος του τους νταήδες και αν δεν υπήρχαν τα σημάδια στον λαιμό από την πετονιά, ο μαθητής δε θα είχε μιλήσει ποτέ στην οικογένειά του και θα συνέχιζε να υπομένει τον Γολγοθά του σχολικού εκφοβισμού.

«Τον λέγαμε μπούλη»

Ο κυνισμός των παιδιών – δραστών του αποτρόπαιου περιστατικού τρομάζει, καθώς προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη τους, υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι μόνοι που παρενοχλούσαν τον 15χρονο.

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε, και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση», φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι απειλούν συμμαθητές τους.

Τι αναφέρει η μητέρα του 15χρονου

Όπως κατήγγειλε η μητέρα του θύματος, ο γιος της είχε αρχίσει να πέφτει θύμα bullying από την περσινή χρονιά.

«Ήταν η ίδια παρέα μαζί με κάποιο άλλο παιδί που δεν είναι πλέον στο σχολείο που είχε ξεκινήσει από πέρυσι λεκτικό bullying. Την κατάσταση αυτήν τη διαχειριζόμουν εγώ με το σχολείο και με τον γιο μου με τις καθηγήτριες και τη διεύθυνση. Αυτά που γίνονται φέτος είναι απόηχος των περυσινών».

Τη Μεγάλη Τρίτη οι αποφάσεις των διδασκόντων του Αρσακείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που έκαναν bullying στον 15χρονο, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος θα ζητήσει ποινικές διώξεις των υπευθύνων.

Οι αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων στο Αρσάκειο αναμένονται τη Μεγάλη Τρίτη. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί τόσο οι εμπλεκόμενοι μαθητές – οι 6 δράστες και το θύμα – όσο και οι κηδεμόνες τους, ενώ η διοίκηση του Αρσακείου με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.