Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης. Το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας».

Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.

Με συνέντευξή του στη Μακεδονία της Κυριακής ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, μετά την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη να την 1η Μαρτίου, αφότου είχε δηλώσει πως αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Επιχείρηση επανασυσπείρωση

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται και στο πλαίσιο της τακτικής της ΝΔ να επανασυσπειρώσει την κομματική της βάση σε περιοχές που είχε πλειοψηφία αλλά είχε απώλειες μετά τραγωδία στα Τέμπη.

Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την Α Θεσσαλονίκης καθώς υπάρχουν αξιοσημείωτες απώλειες, κυρίως προς τα δεξιά.

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου είχε λάβει ποσοστό 5,39% κατά περίπου 2 μονάδες υψηλότερο από τον  πανελλαδικό μέσο όρο.