Σουπερμάρκετ ή κρεοπωλείο; Το δίλημμα με τη μεγάλη διαφορά στην τιμή μεγαλώνει για τους καταναλωτές, με τα σουπερμάρκετ να πουλάνε γύρω στα 10 ευρώ και τα χασάπικα γύρω στα 12.50.

Η τιμή του οβελία έχει αυξηθεί σημαντικά. Εικόνες από τα ρεπορτάζ του MEGA στην κεντρική κρεαταγορά των Αθηνών πριν από 3 χρόνια, φανερώνουν τη διαφορά στις τιμές. Τότε, κυμαίνονταν από 4.99 και πέρυσι έφτασαν στα 9.99. Μεγάλες διαφορές όμως έχει το αρνάκι και στα χασάπικα σε σχέση με τα σουπερμάρκετ.

Οι τιμές σε κατσικάκι και αρνί στο «χρηματιστήριο του κρέατος» τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι και φέτος το μεγάλο στοίχημα για τους καταναλωτές.

Οι τιμές στα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ, τις αλυσίδες κρέατος αλλά και στα κρεοπωλεία και σε ειδικές αγορές κρέατος που όμως δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι καταναλωτές, έχουν ήδη μεγάλες αποκλίσεις και δείχνουν πως ο καταναλωτής πρέπει να κάνει έρευνα πριν προβεί σε κάποια αγορά.

Σήμερα, στα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ, οι τιμές κυμαίνονται:

  • Σουπερμάρκετ: Αρνί 9.90€, Κατσίκι 10.99€,
  • Στρατιωτικό πρατήριο: Αρνί: 9.78€, Κατσίκι 10,90€,
  • Κεντρική κρεαταγορά: Αρνί – Κατσίκι 10.99€ – 12.00€,
  • Συνοικιακά κρεοπωλεία (Κρήτη): Αρνί 9.85€, Κατσίκι: 14.90€,
  • Συνοικιακά κρεοπωλεία (Τρίκαλα): Αρνί, Κατσίκι: 10.00€,
  • Συνοικιακά κρεοπωλεία (Αθήνα): Αρνί 15.90€, Κατσίκι 15.90€.

Αυτές βέβαια είναι οι μέσες τιμές και ο καταναλωτής μπορεί να βρει και λίγο φτηνότερες και λίγο ακριβότερες, ενώ μέσα στην εβδομάδα οι τιμές θα έχουν και άλλα σκαμπανεβάσματα.

Αίσθηση προκαλεί η μεγάλη αύξηση στην τιμή της Αθήνας σε σχέση με την επαρχία, αν και τα συνοικιακά κρεοπωλεία θα πουν πως ο καταναλωτής χτίζει μία σχέση εμπιστοσύνης και αγοράζει από τον κρεοπώλη της γειτονιάς του, όχι μόνο με γνώμονα την τιμή, αλλά και την ποιότητα, ενώ στην Αθήνα αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις το κόστος μετάβασης και πάρκινγκ για να μεταφέρει κανείς το αρνάκι δεν είναι αμελητέο και συχνά ισοφαρίζει την κάπως «τσιμπημένη» τιμή του κρεοπωλείου.