Προ των πυλών είναι η Μεγάλη Εβδομάδα και ήδη οι περισσότεροι καταστρώνουν τα σχέδια τους για το Πάσχα που παραδοσιακά αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για απόδραση σε χωριά, νησιά και εξοχικά.  Απ’ ότι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία των μετεωρολόγων σύμμαχος φέτος θα είναι και ο καιρός.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή 7/4 ο καιρός θα μπει σε τροχιά βελτίωσης.  Τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές αναμένονται στην Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι τα Δωδεκάνησα. Για λίγο θα βρέξει τοπικά στις Κυκλάδες, ενώ τις προμεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, η ατμοσφαιρική αστάθεια θα προκαλέσει, σε τοπικό επίπεδο, λίγες μπόρες.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία από 8 – 17 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα κυριαρχήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία από 5 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι στα 3 – 6 μποφόρ.

Με άστατο καιρό ξεκινούν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετερολόγο του Mega, το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές ασθενούς και μέτριας έντασης, οι οποίες θα επηρεάζουν κατά διαστήματα αρκετές περιοχές της χώρας προφανώς και στο Ιόνιο, στα Ηπειρωτικά αλλά και στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή γύρω στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου, τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Άρα δεν θα επικρατεί ιδιαίτερη ζέστη αλλά ούτε και ιδιαίτερη παγωνιά.

Σούβλισμα με ήλιο και καλές θερμοκρασίες

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο ως την Μ.Τρίτη ο καιρός θα είναι ασταθής και θα έχουμε κάποιες μπόρες ωστόσο από την Μ.Πέμπτη και μετά θα ξεκινήσει η αισθητή βελτίωση. Οι θάλασσες μας θα είναι καλοτάξιδες και οι θερμοκρασίες σε καλά επίπεδα για την εποχή.

«Ανοιξιάτικο» χαρακτηρίζει τον καιρό του Πάσχα και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ο μετεωρολόγος του Open υπολογίζει ότι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν ακόμη και τους 18 με 22 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείει την Κυριακή του Πάσχα ορισμένες μπόρες στα ορεινά ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.