Στην αρχή της εβδομάδας η Χαριλάου Τρικούπη επιχείρησε να στρέψει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με ένα σποτ στο οποίο αναφερόταν ότι ..προσεχώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποκάλυπτε το τρίτο πρόσωπο που έχει στο μυαλό και θα προτείνει για τη θέση του Πρωθυπουργού, στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Το σποτ αυτό, πράγματι, ξεσήκωσε θόρυβο, συζητήσεις και μια απορία. Πως θα αναφερόταν ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σε αυτόν τον περιβόητο «άγνωστο Χ» όταν είχε ξεκαθαρίσει ότι οι σχετικές συζητήσεις θα γίνουν , αν χρειαστεί, μετά τις πρώτες κάλπες;

Η απάντηση δόθηκε με τα νέα σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη. Το πρόσωπο του «Άγνωστου Χ», όπως ήταν λογικό, δεν αποκαλύφθηκε. Στη θέση του εμφανίστηκαν πρόσωπα της καθημερινότητας. Οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως επισημαίνεται, θέλησαν να περάσουν το μήνυμα ότι προτεραιότητα τους δεν είναι «το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα και η αγωνία τους να καταλάβουν την καρέκλα του Πρωθυπουργού». Τους ενδιαφέρουν «τα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, οι λύσεις που προτείνονται για αυτά».

Τα σποτ του ΠΑΣΟΚ έχουν ως επίκεντρο το πρόσωπο του νέου, του υγειονομικού, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του αγρότη, του συνταξιούχου.