«Η κατάσταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι σταθερή, η νύχτα πέρασε ήρεμα», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera που επιβεβαιώνοται από πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης ο Καβαλιέρε διαγνώσθηκε με λευχαιμία και νοσηλεύεται από εχθές στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου.

«Υπάρχει αιματολογικό πρόβλημα»

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa μεταδίδει ότι «υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα, τα οποία προκαλούν μεγάλη ανησυχία».

Ο προσωπικός γιατρός του Μπερλουσκόνι καθηγητής Αλμπέρτο Τζανγκρίλο, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο χθες δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να διαπιστωθεί αν σήμερα θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους.

Ο εκπρόσωπος της Φόρτσα Ιτάλια στη Βουλή Πάολο Μπαρέλι δήλωσε ότι «σήμερα πρόκειται να εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν» και ότι «μέχρι τώρα δεν προκύπτει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πάσχει από λευχαιμία».

Στο νοσοκομείο τα παιδιά του

Σημειώνεται ότι και τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετέβησαν στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, όπου νοσηλεύεται ο Καβαλιέρε.

«Ο Σίλβιο είναι βράχος, η κατάστασή του είναι σταθερή. Θα τα καταφέρει και αυτή την φορά», δήλωσε ο αδελφός του, Πάολο Μπερλουσκόνι.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ευχήθηκε στον Μπερλουσκόνι να ξεπεράσει γρήγορα και αυτή την περιπέτεια της υγείας του και έγραψε στο Twitter «Forza Silvio» (κουράγιο, Σίλβιο).