Με την παρουσία εισαγγελέα, εκκενώθηκε από την αστυνομία, σήμερα τα ξημερώματα Πέμπτης 06-04-2023, το κτήριο  όπου στεγάζεται το «Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», επί της οδού Ακαδημίας αρ. 59 στην Αθήνα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του κτηρίου προσήχθησαν 10 άτομα (5 άνδρες και 5 γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Το κτήριο μετά την εκκένωση από τους καταληψίες αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέατρο τελούσε υπό κατάληψη από τις 24/2 από ομάδα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού» όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση από το Συντονιστικό κατάληψης Ολύμπια. «Τα αιτήματα της άμεσης τροποποίησης του νομοσχεδίου, της επαγγελματικής αξίας των πτυχίων μας και η ανάγκη ίδρυσης κρατικής στέγης χορού και πανεπιστημιακού τμήματος χορού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.